3 طرز تهیه بورک گوشت ترکی با خمیر یوفکا و خمیر خانگی در فر و تابه
به گزارش مجله کارنیکان، بورک گوشت ترکی یکی از محبوب ترین، خوشمزه ترین و قدیمی ترین غذاهای فینگرفودی ترکیه ای است که از زمان حکومت پادشاهان عثمانی تا به امروز در تمام وعده ها از صبحانه گرفته تا ناهار و شام و مهمانی ها سرو می گردد. طرز تهیه بورک ترکیه ای با گوشت که از جمله غذاهای بین المللی با گوشت چرخ نموده است را در مجله خبرنگاران بخوانید. در سرویس آشپزی همراه ما باشید.
طرز تهیه بورک گوشت استانبولی
مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان پخت بورک گوشت: 45 دقیقه
کالری هر عدد بورک گوشت: 220 کالری
مواد لازم بورک گوشت برای 10 نفر
- روغن زیتون فرابکر: 6 قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای سبز ریز خرد شده و بدون دانه: 500 گرم
- پودر فلفل قرمز ترکیه ای: (فلفل قرمز گوشتی و نسبتا شیرین که به فلفل قرمز حلبی یا سوری هم مشهور است و پودر آن نیمه خشک، چرب و ساطوری است): 1 قاشق
- غذاخوری
- پیاز قرمز: 1 عدد بزرگ و ساطوری خرد شده
- نمک و فلفل سیاه تازه پودر شده: به میزان دلخواه
- گوشت چرخ نموده: 900 گرم
- روغن مایع کانولا: ¾ فنجان
- تخم مرغ: 5 عدد بزرگ
- شیر: 1 فنجان
- خمیر یوفکا: 1 بسته
- دانه زیره سیاه: 2 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا
بورک گوشت استانبولی را با مواد مختلفی درست می نمایند. دستور تهیه این بورک با گوشت چرخ نموده و خمیر یوفکا آماده است.
مرحله اول؛ آماده کردن مواد بورک گوشت
در طرز تهیه بورک گوشت ابتدا در یک قابلمه بزرگ کمی روغن زیتون را روی شعله ملایم گرم کنید. پیازهای خرده شده را در روغن بریزید و تفت دهید. پیازها که کمی سبک شدند، فلفل دلمه ای خرد شده و فلفل قرمز ترکیه ای را اضافه کنید و تفت دهید.
حدود 5 دقیقه روی شعله ملایم گاز این مواد را مرتب هم بزنید تا نرم شوند. حالا گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. گوشت را با مواد فوق تفت دهید و اجازه دهید آب گوشت تبخیر گردد. ده دقیقه زمان کافی است. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
بعد از ده دقیقه تفت دادن گوشت ظرف را از روی شعله گاز بردارید و اجازه بدهید مایه گوشتی بورک خنک گردد. در صورت تمایل می توانید ، ، ، ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم؛ فر را گرم کنید
فر را روشن کنید و روی درجه 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله سوم؛ آماده کردن مواد برای رومال خمیر یوفکا
در این مرحله در یک ظرف جداگانه تخم مرغ ها را بشکنید و با یک فنجان شیر و ¾ فنجان روغن مایع کانولا خوب هم بزنید. در صورت تمایل برای تهیه ، و از جمله به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می توانید به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن خمیر یوفکا
یک لایه خمیر یوفکا را روی سطح کارتان، مثلا سینی یا تخته آشپزخانه بگذارید و با یک برس تمیز روی آن از مخلوط شیر و روغن و تخم مرغ بمالید. در صورت تمایل می توانید را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورک گوشت و بادمجان
مرحله پنجم؛ پیچاندن خمیر بورک ترکیه
یک لایه دیگر خمیر یوفکا روی آن بگذارید و همین کار را تکرار کنید. روی 1/3 از ورقه خمیر یوفکا مایه گوشتی که درست نموده اید بریزید و دو لایه دیگر خمیر یوفکا که با برس ترکیب مایه تخم مرغی را روی آن ها مالیده اید، به همان ترتیب اولی روی مایه گوشت بگذارید و بورک را بپیچید. بورک ها را با فاصله در سینی فر یا ظرف مناسب فر بچینید.
یادتان باشد سینی فر را با کمی روغن زیتون چرب کنید. می توانید بورک ترکی را به اشکال مختلف بپیچید؛ مثلثی مثل تهیه سمبوسه و سیگارتی یا همان رولی یا به شکل طرز تهیه پیراشکی و … .
بعد از پیچاندن تمام بورک ها، به جای مانده مایه تخم مرغی را روی بورک ها بمالید و روی آن ها دانه زیره سیاه و در صورت دلخواه سیاه دانه و کنجد بپاشید. در صورت تمایل می توانید را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله ششم؛ پختن بورک ترکی در فر
ظرف بورک را داخل فر بگذارید. 45 دقیقه زمان برای پخت بورک کافی است.
سطح روی بورک که طلایی شد فر را خاموش کنید. بیست دقیقه به بورک گوشت ترکیه ای استراحت بدهید و سپس سرو و میل کنید.
طرز تهیه بورک گوشت در ماهیتابه
برای درست کردن بورک گوشت ترکیه ای در ماهیتابه باید به روشی که در بالا اشاره شد، بورک ها را آماده کنید. یک ماهیتابه با میزان مناسب را روی شعله گاز قرار دهید. میزانی روغن در ماهیتابه بریزید. سپس بورک ها را داخل روغن بریزید و کاملا سرخ کنید. میزان روغن باید به میزان ای باشد که بورک ها به طور کامل در روغن قرار بگیرند. بعد از سرخ کردن بورک ها می توانید آن ها را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا روغن اضافی خارج گردد.
طرز تهیه بورک گوشت با خمیر خانگی
برای تهیه بورک ساده با گوشت چرخ نموده و خمیر خانگی شما برای درست کردن خمیر تنها به 250 گرم آرد سفید، 125 گرم آب و 1 قاشق چای خوری نمک احتیاج دارید. برای آغاز باید آرد را الک کنید و با نمک ترکیب کنید. آب را در چند مرحله به آرد و نمک اضافه کنید. مواد را به خوبی ترکیب کنید تا خمیر لطیفی به دست بیاید و دیگر به دست نچسبد.
سپس خمیر را ورز دهید و داخل نایلون بریزید و برای 1 ساعت استراحت دهید. بعد از آماده کردن مواد گوشتی خمیر را به صورت لایه نازک پهن کنید. مواد گوشتی بورک را داخل خمیر قرار دهید. سپس خمیر را رول کنید و درنهایت به میزان دلخواه برش دهید. می توانید این بورک ها را در فر یا ماهیتابه آماده کنید. در صورت تمایل می توانید و را از خریداری کنید؛ آنلاین، تلفنی یا حضوری.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه بورک گوشت
- برای خوش طعم تر شدن مواد بورک گوشت استانبولی می توانید میزانی سیر تازه یا پودر سیر به آن اضافه کنید.
- بعضی افراد داخل مواد بورک گوشت از میزانی پنیر پارمسان استفاده می نمایند.
- به طور کلی طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا است، اما اگر به خمیر یوفکا دسترسی ندارید، می توانید بورک را با نان لواش نیز آماده کنید. برای این کار باید مواد بورک را داخل نان لواش نازک، مخصوص سمبوسه قرار دهید.
- برای درست کردن بورک گوشت به جای خمیر یوفکا از خمیر فیلو هم می توانید بهره ببرید.
- در صورت تمایل می توانید برای داخل بورک به جای گوشت از انواع سبزیجات یا مرغ ریش شده به جای گوشت چرخ نموده نیز بهره ببرید.
سوالات متداول
بورک چیست؟
شاید از خودتان بپرسید اصلا بورک چیه؟! بورک ابتدا یک غذای درباری بود و سپس به آشپزخانه عامه مردم راه پیدا کرد. اگر چه بسیاری بورک را یک غذای ترکی می دانند اما بد نیست بدانید در بسیاری از کشورهای شرق اروپا و حوزه بالکان، یونان و کشورهای عربی خاورمیانه انواع بورک بسیار محبوب و مرسوم است و با مواد مختلف آماده و سرو می گردد.
چگونه از چسبیدن لایه های بورک به هم جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از چسبیدن لایه های بورک باید هر لایه از خمیر را با کمی روغن چرب کنید. این کار موجب باز شدن لایه ها و جلوگیری از چسبیدن آن ها به هم می گردد. به خاطر داشته باشید که زیر و روی خمیر خانگی بورک را آردپاشی کنید تا خمیر حالت چسبنده نداشته باشد.
منابع: Food Network و Happy Kitchen
منبع: افق کوروش