طرز تهیه همبرگر در 5 مرحله ساده به روش مک دونالد
به گزارش مجله کارنیکان، ساندویچ همبرگر محبوب ترین ساندویچ در سرتاسر دنیاست. درست کردن این غذا با گوشت چرخ نموده برای ناهار فوری یا شام کار سختی نیست. اصلا می دانستید همبرگر به خصوص همبرگر مک دونالد محبوب ترین و پرفروش ترین غذا در میان آمریکایی هاست؟ طرز تهیه همبرگر خانگی مخصوص با گوشت چرخ نموده به سبک ساندویچ همبرگر مک دونالد اصل به همراه، برترین ترکیب گوشت چرخ نموده برای همبرگر و درصد گوشت و چربی آن، تاریخچه مختصری درباره همبرگر و نکات جمع نشدن گوشت همبرگر را در مجله خبرنگاران بخوانید. با سرویس آشپزی همراه باشید.
مواد لازم تهیه همبرگر خانگی با گوشت چرخ نموده (برای 6 عدد)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده با 15 تا 20 درصد چربی | 600 گرم |
پیاز ساطوری و ریز خرد شده | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر نان خشک | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر تازه (یا پودر سیر) | 1 یا 2 حبه رنده شده (نصف قاشق چای خوری پودر سیر) |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
فلفل قرمز | نصف قاشق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه 6 عدد ساندویچ همبرگر
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
نان همبرگر | 6 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد میانه |
همبرگر | 6 عدد |
برگ کاهو | به میزان دلخواه |
سس ساندویچ | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سس کچاپ | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز قرمز حلقه ای خرد شده | 6 برش نازک |
مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان پخت همبرگر: 8 دقیقه
مقدار کالری در یک همبرگر معمولی با گوشت چرخ نموده: حدود 240 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه همبرگر به روش مک دونالد با گوشت چرخ نموده
در ادامه ما مرحله به مرحله آموزش طرز تهیه همبرگر خانگی خوشمزه را آموزش می دهیم.
مرحله اول؛ ورز دادن گوشت همبرگر به سبک مک دونالد
در واقع طرز تهیه همبرگری که برای ساندویچ های مک دونالد استفاده می گردد همان طرز تهیه همبرگر معمولی است. برای درست کردن همبرگر مک دونالد اصل ابتدا گوشت چرخ نموده گوساله با درصد چربی بین 15 تا 20 درصد را خوب ورز دهید.
در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ نموده از جمله گوشت چرخ نموده گوساله را به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم؛ اضافه کردن پیاز و ادویه جات به گوشت چرخ نموده
حالا در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده و آب گرفته شده یا خیلی ریز خرد شده، ادویه مخصوص همبرگر یا ترکیبی دیگر شامل پودر نان خشک، سیر ریز رنده شده، نمک و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید به مدت 15 دقیقه ورز دهید. سپس اجازه دهید مایه گوشت چند دقیقه استراحت کند. به جای سیر رنده شده از 1/2 قاشق چای خوری پودر سیر هم می توانید بهره ببرید.
در صورت تمایل می توانید پودر سیر، نمک و فلفل قرمز را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم؛ تقسیم کردن گوشت همبرگر به تعداد مساوی
مایه گوشت همبرگر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را به صورت گرد پهن کنید. پهنای هر عدد همبرگر باید حدود 12 سانتی متر و ضخامت آن یک تا 1 و نیم سانتی متر باشد.
مرحله چهارم؛ گریل کردن گوشت همبرگر با شعله میانه
یک تابه گریل یا دستگاه گریل را گرم کنید و همبرگرها را روی شعله میانه گاز گریل کنید. برای گریل شدن هر دو طرف گوشت همبرگر در مجموع 7 تا هشت دقیقه زمان کافی است. دو طرف نان همبرگر را هم می توانید گریل کنید. برای این کار در نهایت 30 ثانیه زمان کافی است.
بیشتر بخوانید:
مرحله آخر؛ درست کردن ساندویچ همبرگر با سبزیجات و سس
اگر می خواهید در خانه ساندویچ همبرگر را مثل طرز تهیه همبرگر رستورانی آماده کنید هر عدد نان را با دقت از وسط برش بزنید. روی یک برش نان سس کچاپ و سس ساندویچ بمالید و سپس برای هر ساندویچ، ابتدا برگ کاهو، برش های گوجه فرنگی، همبرگر و حلقه پیاز را بگذارید و در صورت تمایل کمی فلفل سیاه و نمک روی آن بپاشید.
برای تهیه نان همبرگر، سس کچاپ و سس های خاص مثل سس ساندویچ به صورت حضوری و اینترنتی می توانید خرید خود را از فروشگاه های انجام دهید.
فوت و فن های طرز تهیه ساندویچ همبرگر خانگی به سبک مک دونالد اصل
- آمریکایی ها ساندویچ همبرگر را با پیاز کاراملی می خورند. برای درست کردن پیاز کاراملی، یک عدد پیاز را حلقه کنید و در میزانی کره با حرارت خیلی ملایم به مدت نیم ساعت تفت دهید. در لحظات آخر میزانی شکر روی پیازها بریزید. می توانید کره و شکر را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
- برای این که همبرگر مک دونالد اصل خانگی جمع نگردد بهتر است برای درست کردن همبرگر خانگی از گوشت گوساله بهره ببرید. اما اگر طعم گوشت گوسفند را می پسندید از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله بهره ببرید. در این صورت به خاطر چربی گوشت گوسفند برگرها کمی خودشان را جمع می نمایند اما طعم همبرگر لذیذتری را تجربه خواهید کرد.
- طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک مک دونالد به همین راحتی است و همان طور که دیدید رمز و راز پیچیده ای ندارد.
- می توانید به جای پودر نان خشک از پودر سوخاری نیز برای تهیه همبرگر بهره ببرید. در صورت تمایل می توانید پودر سوخاری را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
- مایه گوشت همبرگر را حتما برای 10 تا 15 دقیقه ورز دهید. این کار از وا رفتن گوشت جلوگیری می نماید و انسجام و چسبناکی بیشتری به گوشت شما می دهد.
برترین قسمت گوشت برای همبرگر کدام قسمت است؟
همبرگر از محبوب ترین غذاهای بین المللی است که اگر آن را به درستی انتخاب نکنید، آن چنان که باید خوشمزه نخواهد شد. درواقع یکی از مهم ترین دلایل این که همبرگرهای رستورانی همواره خوشمزه تر از همبرگرهای خانگی هستند، نوع گوشت، سطح چربی گوشت و طعم دهنده هایی است که استفاده می نمایند. برای درست کردن همبرگر باید از گوشت چرخ نموده گوساله پرچرب بهره ببرید. برای تهیه همبرگر می توانید از ترکیبات مختلف گوشت چرخ نموده بهره ببرید که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
- گوشت گردن و شانه گاو و گوساله با 15 تا 20 درصد چربی یکی از مناسب ترین انواع گوشت برای تهیه همبرگر است.
- گوشت سرین یا گوشت مغز ران گاو و گوساله یک تکه گوشت لخم و بدون استخوان است که مقدار چربی مناسبی برای تهیه همبرگر دارد. چربی این گوشت بین 15 تا 20 درصد است. می توانید این گوشت را به صورت ترکیبی با گوشت گردن و شانه گاو بهره ببرید.
- گوشت قلوه گاه گوساله و گاو که درواقع سفت ترین بخش گوشت است، یک گزینه عالی برای تهیه همبرگر است که به خاطر چربی زیادی که دارد، همبرگر شما را خوشمزه می نماید.
- گوشت میان دنده های گاو و گوساله نیز جزو گوشت های مناسب برای تهیه همبرگر خانگی است.
- گوشت گوسفندی به تنهایی برای تهیه همبرگر مناسب نیست. این گوشت آب زیادی دارد و بعد از پخت جمع می گردد. برای تهیه همبرگر می توانید از گوشت راسته گوسفندی و قلوه گاه گوسفند بهره ببرید و آن را با گوشت گوساله بدون چربی ترکیب کنید.
ضمناً می توانید را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.
چطور از جمع شدن همبرگر هنگام پخت جلوگیری کنیم؟
برترین روش برای جلوگیری از جمع شدن گوشت همبرگر استفاده از تابه گریل است. با گریل کردن همبرگر آب آن سریع تر خشک می گردد و از همین رو همبرگر شما جمع نمی گردد. به خاطر داشته باشید که در زمان پخت همبرگر باید شعله گاز را زیاد کنید تا همبرگر آب نیندازد. جمع شدن آب در ماهیتابه موجب کوچک شدن و جمع شدن همبرگر شما می گردد.
مدت زمان پخت همبرگر چقدر است؟
برای درست کردن همبرگر آبدار حدود 6 دقیقه و برای درست کردن همبرگر نیمه آبدار 8 دقیقه زمان برای سرخ کردن کافی است. اگر دوست دارید همبرگر شما خشک و بدون آب گردد، می توانید آن را 10 دقیقه سرخ کنید.
تاریخچه ساندویچ همبرگر
اقوام زیادی ادعا می نمایند که ساندویچ همبرگر، به صورت یک تکه گوشت چرخ نموده مسطح میان دو برش نان گرد سفید اختراع آن ها بوده است و البته آمریکایی های عاشق این ساندویچ که سالانه چهل میلیارد ساندویچ برگر از انواع مختلف طبخ و میل می نمایند مدعی اول این روایت هستند، اما مسئله اینجاست که واقعا نخستین مخترع ساندویچ همبرگر تا به امروز ناشناس مانده است.
سالانه 100 میلیارد ساندویچ همبرگر در سرتاسر دنیا فروخته می گردد که از این تعداد 40 میلیارد آن را آمریکایی ها می خرند. اگر چه این فست فود گرد، چرب و خوشمزه در نگاه اول غذایی دم دستی و مدرن برای ناهار فوری یا شام محسوب می گردد اما بد نیست بدانید که همبرگر یکی از غذاهای اسطوره ای با پیشینه ای به قدمت تاریخ است و روز 28 ماه می هر سال روز دنیای این فست فود لذیذ است و ماه می میلادی اصلا ماه دنیای همبرگر است.
بیشتر بخوانید:
همبرگر واقعا متعلق به کدام کشور است؟
بعضی بر این باورند که همبرگر نخستین بار در شهر هامبورگ آلمان درست شده است. به نظر می رسد نسل نخست این ساندویچ به شکل امروزی در قرن 19 میلادی به فکر آشپزهای آلمانی اهل هامبورگ رسید. در آن موقع گوشت گاوهای هامبورگی در سرتاسر دنیا مشهور بود و نخستین ساندویچ های همبرگر مخصوص به شکل یک تکه استیک گوشت گاو با دو برش نان سفید گرد بودند.
بعدها هم که این تکه استیک به گوشت چرخ نموده گرد شده تغییر ماهیت داده هنوز هم با نام استیک همبرگر مشهور بود تا این که بعدها به همبرگر و برگر مشهور شد. مهاجران آلمانی همبرگر را با خودشان به آمریکا بردند و بعد از تاسیس نخستین رستوران مک دونالد در سال 1950 به وسیله فردی به نام ری کروک این ساندویچ معروفیت بین المللی پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
ساندویچ همبرگری که از هامبورگ آلمان به آمریکا رفته بود شامل گوشت چرخ نموده گاو بود که با پودر سیر، پیاز، نمک و فلفل مزه دار شده بود و به صورت گریل یا سرخ شده سرو می شد. قیمت نخستین ساندویچ های همبرگر 10 سنت بود که در آن موقع پول زیادی به شمار می رفت.
بعدها به مخلفات این ساندویچ، چند اسلایس پیاز خام به صورت حلقه شده هم اضافه شد. آمریکایی ها این ساندویچ لذیذ را معمولا با پیاز حلقه شده، کاهو، گوجه فرنگی، خیارشور، ترشی و انواع سس میل سرو می نمایند. گاهی حتی یک تخم مرغ به صورت نیمرو، قارچ کاراملی و سس قارچ هم به این ساندویچ اضافه می گردد.
با این همه هنوز هم بعضی بر این باورند که نخستین ساندویچ های همبرگر قدمتی به میزان تمدن رم باستان دارد که در کتاب های تاریخ آن موقع غذایی شبیه همبرگر توصیف شده است. بعضی هم می گویند اولین بار این تاتارها و سربازان چنگیز مغول بودند که حین کشورگشایی یک تکه گوشت گاو نمک سود و ادویه دار را لای نان می گذاشتند و به عنوان یک وعده غذای آماده و سریع در زیر زین اسب با خود حمل می کردند.
به این ترتیب استیک تاتاری هنوز هم به نام ساندویچ همبرگر استیک به صورت یک تکه استیک میان دو تکه نان گرد همبرگر در منوی بعضی از مشهورترین رستوران های دنیا جا دارد. در بعضی متون تاریخی هم نام یک غذای ایرانی متعلق به دوران ساسانیان آمده که ظاهرا غذای اشراف زادگانی بوده که به جنگ می رفتند و یک تکه گوشت گاو نیم پخته دودی لای نان با خودشان می بردند.
اگر چه در ابتدا همبرگر فقط با گوشت گاو درست می شد، اما امروزه گوشت مورد استفاده برای همبرگر از انواع گوشت مثل بوقلمون، مرغ و حتی ماهی تا مواد گیاهی مثل سویا متغیر است.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن همبرگر خانگی
طرز تهیه ماشروم برگر به چه صورت است؟
می توانید کمی قارچ با کره و فلفل سیاه تفت بدهید و به مخلفات ساندویچ همبرگر اضافه کنید. در این صورت ساندویچ ماشروم برگر دارید.
طرز تهیه چیز برگر به چه صورت است؟
یک ورقه پنیر گودا را در یک دقیقه پایانی گریل شدن همبرگر روی آن بگذارید تا کمی آب گردد؛ در این صورت یک ساندویچ چیز برگر لذیذ در انتظار شماست.
طرز تهیه دبل چیز برگر چگونه است؟
اگر دلتان گوشت بیشتری می خواهد دو تکه همبرگر و دو ورقه پنیر را در نان همبرگر بگذارید تا یک ساندویچ دبل چیزبرگر پُر ملات داشته باشید.
برترین گوشت برای تهیه همبرگر چیست؟
برای تهیه همبرگر بهتر است از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله بهره ببرید. می توانید از 70 گرم گوشت راسته گوساله با 30 گرم گوشت قلوه گاه گوسفند برای تهیه هر عدد همبرگر بهره ببرید. البته گوشت همبرگر مک دونالد فقط گوشت گوساله با 15 الی 20 درصد چربی است.
برترین ادویه برای تهیه همبرگر خانگی چیست؟
برای تهیه همبرگر خانگی می توانید از ادویه هایی مثل پودر فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر، پودر زنجبیل، جوز هندی آسیاب شده و کمی نمک و زردچوبه یا ادویه مخصوص همبرگر بهره ببرید.
برای تهیه همبرگر چند درصد گوشت باید چربی باشد؟
برای تهیه همبرگر خانگی بهتر است گوشت گوساله 15 تا 20 درصد چربی داشته باشد.
منابع: Tori Avey / My Recipes
منبع: افق کوروش