طرز تهیه یخمک توت فرنگی نوستالژی با 17 نکته بازاری
به گزارش مجله کارنیکان، یخمک توت فرنگی یکی از است که هواداران بسیار زیادی دارد و بچه ها حسابی عاشقش هستند. شما می توانید انواع یخمک یا نوشمک را با انواع میوه به سادگی در منزل درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه یخمک توت فرنگی خانگی به عنوان یک را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه یخمک توت فرنگی خانگی در یک نگاه
برای تهیه یخمک توت فرنگی خانگی، ابتدا توت فرنگی های رسیده و بدون لکه را بشویید، پاک کنید و برش بزنید. سپس، توت فرنگی ها را همراه با شکر، آب و آبلیموی تازه در مخلوط کن بریزید و پوره ای یکدست تهیه کنید. برای داشتن بافت نرم تر، می توانید مایه یخمک توت فرنگی را از صافی رد کنید. در ادامه، مایه را در قالب های یخمک یا لیوان های کوچک بریزید و تا سه چهارم پر کنید. سپس، این قالب ها را در فریزر قرار دهید. طی فرایند انجماد، هر 30 دقیقه یک بار یخمک را هم بزنید تا کریستال های یخ تشکیل نگردد. پس از 3 الی 4 ساعت، یخمک آماده سرو است و می توانید آن را با برگ نعنا، حلقه های لیموترش یا برش های توت فرنگی تزیین کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه یخمک توت فرنگی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه یخمک توت فرنگی خانگی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
توت فرنگی تازه | 300 گرم |
شکر | 100 گرم |
آب | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
یخ | به اندازه لازم |
برش توت فرنگی و برگ نعنا تازه | برای تزیین یخمک توت فرنگی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 الی 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه یخمک توت فرنگی: حدود 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت و انجماد یخمک توت فرنگی: حدود 3 الی 4 ساعت
مراحل طرز تهیه یخمک توت فرنگی خانگی
طرز تهیه یخمک توت فرنگی به صورت ساده یا کرمی با شیر گاو و خامه یا با انواع شیر گیاهی بدون خامه به راحتی در منزل قابل انجام است. در ادامه مراحل طرز تهیه یخمک توت فرنگی ساده را دنبال کنید.
مرحله اول: توت فرنگی ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه یخمک توت فرنگی خانگی، توت فرنگی را به خوبی بشویید () و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس، برگ، ساقه و کلاهک سبز توت فرنگی ها را جدا کنید و دور بریزید. استفاده از توت فرنگی های رسیده، شیرین و بدون لکه تاثیر زیادی در طعم نهایی یخمک توت فرنگی دارد.
مرحله دوم: توت فرنگی ها را در مخلوط کن بریزید
حالا، توت فرنگی های شسته شده را به قطعات کوچک تر برش بزنید تا راحت تر و سریع تر در مخلوط کن پوره شوند. بهتر است از مخلوط کن با قدرت مناسب بهره ببرید تا بافتی کاملا یکدست حاصل گردد.
مرحله سوم: باقی مواد یخمک را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه یخمک با توت فرنگی، شکر، آب و آبلیموی تازه را نیز داخل مخلوط کن بریزید. اندازه شکر را می توانید با توجه به شیرینی طبیعی توت فرنگی ها تنظیم کنید. توجه داشته باشید، آبلیموی تازه و باکیفیت علاوه بر طعم دهی، به حفظ رنگ قرمز روشن و افزایش ماندگاری یخمک یاری می نماید. راستی، پیشنهاد می کنیم از آب خنک بهره ببرید تا مخلوط زودتر سرد شده و آماده فریز کردن گردد.
در صورت تمایل، برای خرید شکر و آبلیمو می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مواد یخمک توت فرنگی را مخلوط کنید
در ادامه، مخلوط کن را روشن نموده و مواد را به مدت 1 الی 2 دقیقه با سرعت بالا پوره کنید تا مایه یخمک کاملا صاف و یکدست گردد. در صورت لزوم، دیواره های مخلوط کن را با لیسک تمیز نموده و مواد را مجددا مخلوط کنید.
مرحله پنجم: مایه یخمک توت فرنگی را از صافی رد کنید
در این مرحله مایه یخمک را از صافی ریز رد کنید تا دانه های توت فرنگی و الیاف درشت، جدا شوند. به این ترتیب، بافت نهایی یخمک توت فرنگی نرم تر می گردد. این مرحله، به ویژه برای بچه ها یا افرادی مفید است که بافت صاف، نرم و یکدست را ترجیح می دهند. اگر بافت دانه دار را بیشتر می پسندید، می توانید این مرحله را حذف کنید.
مرحله ششم: مایه یخمک توت فرنگی را در قالب بریزید
حالا، قالب های یخمک یا لیوان های کوچک پلاستیکی یا کاغذی را تا سه چهارم پر کنید. به این ترتیب، در هنگام انجماد که حجم مواد بیشتر می گردد، مایه از قالب سرریز نمی نماید. اگر چوب بستنی دارید، آن ها را در این مرحله یا بعد از نیم انجماد (حدود 30 الی 60 دقیقه بعد) در مرکز قالب قرار دهید.
مرحله هفتم: یخمک ها را به طور منظم هم بزنید
در این مرحله از طرز تهیه یخمک بازاری، یخمک ها را هر 30 دقیقه یک بار از لبه ها به سمت مرکز هم بزنید. با انجام این کار، از تشکیل کریستال های یخ جلوگیری می کنید و بافت یخمک توت فرنگی در مقایسه با، نرم تر و شکننده تر می گردد. این روش برای ایجاد بافت لطیف و یکنواخت اهمیت دارد؛ به ویژه اگر قالب شما بزرگ یا بدون چوب بستنی باشد.
مرحله آخر: یخمک توت فرنگی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، یخمک ها را از فریزر خارج کنید و چند دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا راحت تر از قالب جدا شوند. برای زیباتر شدن، می توانید یخمک توت فرنگی را با برگ نعنا، حلقه های لیمو یا برش های توت فرنگی تزیین کنید.
شما می توانید انواع را هم به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
روش تهیه یخمک توت فرنگی کرمی با شیر و خامه
برای تهیه یخمک توت فرنگی با شیر و خامه، ابتدا توت فرنگی های تازه و رسیده را بشویید و در مخلوط کن بریزید. سپس، اندازهی شکر، شیر سرد، خامه و کمی وانیل به توت فرنگی ها اضافه نموده و همه مواد را تا رسیدن به ترکیبی کاملا یکدست، پوره کنید. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
برای خرید و می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه یخمک (نوشمک) توت فرنگی
- در طرز تهیه یخمک ساده با توت فرنگی، حتما از از توت فرنگی های تازه، رسیده و شیرین بهره ببرید. به کار بردن توت فرنگی های کال یا بیش از حد رسیده موجب افت کیفیت طعم یخمک می گردد.
- اندازه شکر را با توجه به شیرینی طبیعی توت فرنگی تنظیم کنید. برای رژیم های کم شکر، می توانید از شیرین کننده های طبیعی مانند عسل یا استویا نیز بهره ببرید.
- افزودن آبلیمو موجب تثبیت رنگ قرمز توت فرنگی، افزایش طراوت طعم و جلوگیری از تیرگی یخمک می گردد. از آب لیموی تازه بهره ببرید.
- اگر بافت نرم و یکدست دوست دارید، حتما مایه یخمک توت فرنگی را از صافی عبور دهید. وجود دانه ها ممکن است بافتی زبر ایجاد کند که همه خوششان نیاید.
- برای جلوگیری از تشکیل بلورهای یخ در بافت یخمک، هر 30 دقیقه یک بار یخمک را هم بزنید؛ مخصوصا اگر یخمک توت فرنگی را بدون قالب یا چوب بستنی تهیه می کنید.
- عجله نکنید؛ اجازه دهید یخمک حداقل 3 الی 4 ساعت در فریزر بماند تا کاملا سفت و آماده گردد. برای جدا کردن یخمک از قالب، چند ثانیه قالب را در آب ولرم قرار دهید.
- یخمک تا یک هفته در فریزر قابل نگهداری است؛ ولی برای تجربه طعم و کیفیت بهتر، در همان روزهای اول مصرف کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن یخمک توت فرنگی
در طرز تهیه یخمک خانگی با میوه آیا می توانیم به جای شکر از شیرین کننده های طبیعی استفاده کنیم؟
بله. به جای شکر می توانید از عسل، شیره افرا، استویا یا هر شیرین کننده دلخواه دیگر بهره ببرید. فقط توجه داشته باشید، بعضی شیرین کننده ها طعم یخمک را کمی تغییر می دهند.
آیا عبور دادن مخلوط یخمک توت فرنگی از صافی لازم است؟
خیر. رد کردن مایه یخمک توت فرنگی از صافی موجب نرم تر و یکدست تر شدن بافت یخمک می گردد. اگر بافت دانه دار را می پسندید، می توانید از این مرحله صرف نظر کنید.
در طرز تهیه یخمک بازاری آیا می توانیم از توت فرنگی یخ زده استفاده کنیم؟
بله. فقط باید توت فرنگی ها کاملا یخ زدایی شوند. سپس، باید آب اضافی توت فرنگی های دیفراست شده را بگیرید تا بافت یخمک زیادی شل نگردد.
اگر قالب یخمک نداشته باشیم چه کنیم؟
می توانید از لیوان های یک بار مصرف کوچک، قالب یخ، یا ظروف کوچک دربسته بهره ببرید و یک خلال دندان، قاشق یا نی در مرکز آن قرار دهید.
چرا یخمک من سفت و یخی شده و بافت نرمی ندارد؟
احتمالا مواد را به خوبی مخلوط نکردید یا یخمک را در حین انجماد هم نزدید. استفاده از آب بیش از حد نیز باعث ایجاد بلورهای یخ می گردد.
چگونه می توانیم یخمک توت فرنگی را طعم دارتر کنیم؟
می توانید از چند برگ نعنا، اندازهی زست لیمو یا وانیل برای طعم دهی بیشتر بهره ببرید.
آیا یخمک توت فرنگی برای بچه ها مناسب است؟
بله. اگر از مواد طبیعی و اندازه شکر کنترل شده بهره ببرید، این یخمک گزینه ای سالم و خوش طعم برای بچه ها است.
برای تهیه یخمک کرمی توت فرنگی، آیا می توانیم از شیر گیاهی (بادام، نارگیل، سویا) استفاده کنیم؟
بله. شیرهای گیاهی مانند بادام یا نارگیل طعم خاصی به یخمک می دهند و برای افراد حساس به لاکتوز یا گیاه خواران مناسب هستند. فقط دقت کنید، شیر انتخابی شما غلیظ باشد تا بافت کرمی حفظ گردد.
خامه حتما باید به یخمک توت فرنگی اضافه گردد؟
خیر. اما افزودن خامه موجب ایجاد لطافت، چربی و طعم بهتر یخمک می گردد. در صورت تمایل، می توانید از ماست پرچرب یا فقط شیر بهره ببرید، ولی بافت یخمک کمی سبک تر خواهد شد.
چطور یخمک توت فرنگی کرمی را طعم دار کنیم؟
علاوه بر میوه، می توانید از وانیل، دارچین، شکلات ذوب شده، قهوه یا حتی پودر کاکائو نیز برای طعم دهی بهره ببرید. ترکیب موز و شیر هم برای یخمک کرمی بسیار محبوب است.
منبع: افق کوروش