طرز تهیه نان بربری خانگی خوشمزه؛ به خاطر پیشگیری از کرونا چطور نان بخوریم؟

به گزارش مجله کارنیکان، این روزها به خاطر شیوع بیماری کرونا خوردن مواد غذایی و خوراکی ها خیلی با احتیاط صورت می گیرد. یکی از راه های انتقال ویروس کرونا دست زدن به مواد غذایی آلوده است. از سوی دیگر نان یکی از مهم ترین اقلام غذایی سفره ایرانی برای صبحانه و ناهار و شام است. در مجله خبرنگاران به شما می گوییم برای اطمینان از سلامت نان این روزها چطور نان را مصرف کنید و البته طرز تهیه نان بربری خانگی داغ و خوشمزه را به شما آموزش می دهیم. نحوه پخت نان بربری در خانه بسیار ساده است و از این کار بسیار لذت خواهید برد.

طرز تهیه نان بربری خانگی خوشمزه؛ به خاطر پیشگیری از کرونا چطور نان بخوریم؟

طرز تهیه نان بربری خانگی

مواد لازم برای تهیه 2 عدد نان بربری

آرد نانوایی: 5 لیوان فرانسوی دسته دار

آب ولرم: 1 و ¼ پیمانه

خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری (برای خمیر مایه به ¼ لیوان فرانسوی دسته دار آب ولرم هم احتیاج داریم)

روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری

نمک: 1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای رومال یا مایه روی نان بربری

آرد: 1 و ½ قاشق غذاخوری

آب: 7 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا مایه رومال نان بربری را تهیه کنید. بهترین رومال برای نان بربری این است که یک و نیم قاشق غذاخوری آرد نان بربری (از نانوایی بربری تهیه کنید) را با 7 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و روی شعله ملایم گاز خوب هم بزنید تا مایه غلیظ گردد، سپس آن را کنار بگذارید تا خمیر نان را آماده کنید.

برای درست کردن نان بربری سنتی خمیر مایه، شکر، ¼ لیوان فرانسوی دسته دار آب را در یک لیوان با هم مخلوط کنید. روی لیوان را با یک نعلبکی یا بشقاب بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید تا عمل بیاید. خمیر مایه باید حجیم گردد و کف کند.

در یک کاسه عظیم آرد، نمک و خمیر مایه عمل آمده را بریزید و به آن کم کم آب اضافه کنید این کار را ادامه بدهید تا خمیر شکل بگیرد. خمیر را با دست 10 دقیقه ورز بدهید. خمیر نان بربری چسبنده است به همین خاطر لازم نیست برای اینکه چسبندگی آن را بگیرید آرد اضافه کنید چون در این صورت نان شما سفت می گردد. با ورز دادن خمیر تا حدود زیادی چسبندگی آن گرفته می گردد. حالا روغن را اضافه کنید و کمی دیگر ورز بدهید تا روغن کاملا جذب خمیر بگردد.

خمیر را در همان کاسه نگه دارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. خمیر باید 1 ساعت استراحت کند تا خوب برسد و یک نان ترد و نرم به شما بدهد. بعد از یک ساعت دوباره مقداری خمیر را ورز بدهید تا پف خمیر را بگیرید. خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و کمی آن را چرب کنید. خمیر را با دست یا وردنه باز کنید. اگر نان بربری را گرد دوست دارید خمیر را گرد باز کنید. در مجموع ضخامت خمیر نان بربری باید 1 سانتی متر باشد. دوباره به مدت 20 دقیقه به خمیر در این حالت استراحت بدهید. در این فاصله فر را روشن کنید و در دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا فر داغ گردد. سپس با دست روی خمیر شیارهای سطحی ایجاد کنید و رومال را با برس روی خمیر بمالید. در صورت تمایل روی رومال کنجد بریزید. سینی فر را در طبقه وسط بگذارید. 15 تا 20 دقیقه برای پخت نان بربری زمان ضروری است. در 1 دقیقه پایانی گریل فر را هم روشن کنید تا روی نان طلایی گردد. برای اینکه نان خشک نگردد در طول پخت نان یک کاسه آب در فر بگذارید تا بافت نان نرم گردد. نان را بلافاصله بعد از درآوردن از فر در یک پارچه تمیز بپیچید تا خشک نگردد.

توصیه مهم پزشکان برای مصرف نان و پیشگیری از ابتلا به کروناویروس کووید 19

اگر نان را از بیرون تهیه می کنید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا کووید 19 پزشکان یک توصیه مهم دارند. نان را با رعایت کامل مسائل بهداشتی از سوی نانوا و خودتان به خانه بیاورید. بهتر است از خانه یک پارچه تمیز یا یک کیسه پلاستیک یا پارچه ای با خودتان ببرید. نان را بعد از آوردن به خانه با دست تمیز و شسته شده تقسیم بندی و بسته بندی کنید و اجازه دهید در فریزر یخ بزند. چون فریز کردن ویروس کرونا را از بین نمی برد پس برای استفاده از نان حتما آن را در فر، روی حرارت گاز، در مایکروفر و یا در یک ماهیتابه روی گاز گرم کنید. گرمی نان باید به حدی باشد که دست تان را بسوزاند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 6 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 777

به "طرز تهیه نان بربری خانگی خوشمزه؛ به خاطر پیشگیری از کرونا چطور نان بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان بربری خانگی خوشمزه؛ به خاطر پیشگیری از کرونا چطور نان بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید