افزایش سرمایه گذاری برای استارتاپ ها در طوفان برگزیت

به گزارش مجله کارنیکان، بریتانیا و مسائل پس از برگزیت این کشور، این روزها در صدر اخبار دنیا قرار گرفته است و هرچه به 31 اکتبر یعنی زمان نهایی جدایی کامل بریتانیا از اتحادیه اروپا نزدیک می شویم نگرانی ها افزایش می یابد. یکی از حوزه هایی که بیشترین دغدغه بریتانیای پس از برگزیت را داشت، کمپانی های فناوری بودند ولی حالا در کمال تعجب می بینیم که در سال 2019 حجم سرمایه گذاری خارجی برای استارتاپ های بریتانیایی رکورد زده که این موضوع عجیب به نظر می رسد.

افزایش سرمایه گذاری برای استارتاپ ها در طوفان برگزیت

افزایش سرمایه گذاری خارجی در تکنولوژی بریتانیا

با وجود تأکید فراوان بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا بر اجرای برگزیت حتی بدون توافق در 31 اکتبر امسال میلادی، همچنان جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا در هاله ابهام قرار گرفته است. در این میان فعالان حوزه فناوری نگرانی بیشتری از برگزیت دارند به طوری که 64درصد کمپانی ها و فعالان حوزه فناوری مخالف اجرای برگزیت بوده و همچنان خواستار برگزاری رفراندوم دوم در زمینه خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هستند.

فعالان حوزه تکنولوژی که بیشترین نگرانی را از اجرای برگزیت داشته و دارند، حالا در حیرت بسر می برند چرا که سرمایه گذاران خارجی بر خلاف 2سال گذشته، به استارتاپ های حوزه فناوری این کشور روی خوش نشان داده اند و با وجود دردسرها و دغدغه های پس از برگزیت، در سال 2019 میزان سرمایه گذاری آنها در حوزه استارتاپ های فناوری این کشور رکورد زده است.

بخش تکنولوژی بریتانیا در 7ماه نخست امسال میلادی(2019) بیش از 6.7میلیارد دلار معادل 5.5 میلیارد پوند جذب نموده است که این رقم از کل سرمایه خارجی جذب شده توسط بریتانیا در سال 2018 بیشتر است. لازم به ذکر است که بیش از نیمی از سرمایه گذاری های خارجی در بخش تکنولوژی بریتانیا در سال 2019 از سوی کمپانی های امریکایی و آسیایی اجرا شده که در نوع خود بی نظیر است.

اما چه اتفاقی افتاده که حالا در کمال ناباوری، سیل سرمایه گذاری های خارجی به سمت استارتاپ های بریتانیا روانه شده است؟ در پاسخ باید گفت نقش آفرینان این حوزه عملاً تغییر یافته اند. در حالی که پیش از رفراندوم، بیشتر سرمایه گذارهای استارتاپ های بریتانیا از کشورهای عضو اتحادیه اروپا بودند، این شرایط به محض برگزاری رفراندوم تغییر کرد چرا که از آن موقع به بعد، ارزش پوند در بریتانیا رو به افول رفت و این سرمایه گذاران تمایل کمتری به حضور در این کشور از خود نشان دادند.

راس شاو بنیانگذار بنیاد فناوری های نوین لندن در این باره گفت: به دنبال بی میلی سرمایه گذاران اروپایی، در دوسال گذشته کوشش زیادی داشتیم تا سراغ قطب های فناوری در افریقا، خاورمیانه و امریکای جنوبی برویم و آنها را به حضور در کشور خود ترغیب کنیم که البته حالا می بینیم بخشی از کوشش هایمان نتیجه داده و سرمایه گذاران کشورهای آسیایی و امریکایی، به استارتاپ های بریتانیایی روی خوش نشان دادند.

بی میلی اروپایی ها به فعالیت در بریتانیا

مشکل بریتانیا پس از برگزیت، فقط جذب سرمایه گذار نیست و بخش عمده آن به نیروی کار بازمی گردد. بیشتر کمپانی های فناوری بریتانیایی عنوان می نمایند که بخش زیادی از کارمندان آنها اهل کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند و به دلیل نگرانی درباره ویزا و قوانین مهاجرتی می خواهند پس از برگزیت، بریتانیا را ترک نمایند.

به همین دلیل همچنان نگرانی ها بابت اینکه برگزیت چه تأثیری بر استارتاپ ها و فعالان حوزه آی سی تی خواهد داشت وجود دارد و حتی روز به روز هم بر دامنه این دغدغه ها افزوده می گردد و سرمایه گذاران و کمپانی ها نگران هستند که مبادا استارتاپ ها و مغزهای متفکر حوزه فناوری، این کشور را ترک نمایند.

آنچه مسلم است اینکه به هرحال اگر دولت های اتحادیه اروپا نتوانند در برگزیت بدون توافق، شغل و فعالیت راحتی در این کشور داشته باشند، عزم شان را برای ترک بریتانیا جزم خواهند کرد. راس شاو بنیانگذار بنیاد فناوری های نوین لندن گفت: بزرگ ترین نگرانی ما همین موضوع است. یکی از هر 5فرد شاغل در حوزه فناوری لندن اهل یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند.

وی ادامه داد: ما به رشد صنعت فناوری یاری زیادی نموده ایم و پول زیادی هم در آن جریان دارد ولی نیروی متخصص بریتانیایی زیادی نداریم به همین دلیل هم اگر برگزیت برای آنها شرایط نامناسبی ایجاد کند نمی توان انتظار وضعیت خوبی در لندن و کل بریتانیا داشت. ما احتیاج به یک نقشه گذار از وضعیت کنونی برای کمپانی هایی داریم که می خواهند بدانند بعد از 31 اکتبر چه باید بنمایند. وی یکی از راهکارهای کاهش این ریسک ها را این موضوع دانست که شرایط و مراحل مهاجرت فعالان خارجی حوزه آی تی و فناوری آسان تر گردد تا آنها آینده ای بهتر متصور شوند.

ژاپن، چین و سنگاپور در صدر سرمایه گذاری

اما کدام کمپانی های خارجی بیشترین سرمایه گذاری را در استارتاپ های بریتانیایی داشته اند؟ در پاسخ باید گفت که طبق گزارش Tech Nation، بیشترین سرمایه گذاری خارجی از سوی آمازون و همچنین کمپانی SoftBank ژاپن اجرا شده است.

این دو منطقه، در هفت ماه نخست امسال رقمی معادل 3.7 میلیارد دلار معادل 3.02میلیارد پوند در استارتاپ های بریتانیایی سرمایه گذاری نموده اند که از 2.9میلیارد دلار سرمایه گذاری شده در کل سال 2018 بیشتر است.

SoftBank در 7ماه نخست امسال میلادی بیش از 800میلیون دلار در یک استارتاپ با نام Greensill سرمایه گذاری نموده است. این کمپانی درگاه های تجارت فراوانی در گوشه و کنار دنیا دارد و بیشتر در زمینه امور اقتصادی فعالیت دارد.

سافت بانک همچنین به همراه یک کمپانی سنگاپوری با نام Clermont Group، 400میلیون دلار دیگر در کمپانی OakNorth که تنها بانک دیجیتال بریتانیا محسوب می گردد، سرمایه گذاری نموده اند. این بانک دیجیتال در زمینه پرداخت وام های کوچک و متوسط به سایر کمپانی های بریتانیا فعالیت دارد.

آمازون هم یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاران آسیایی در استارتاپ های بریتانیا محسوب می گردد. این غول دنیای فناوری پس از SoftBank در رده دوم سرمایه گذاری خارجی در حوزه استارتاپ های فناوری قرار گرفته است چراکه در ماه مه، حدود 575میلیون دلار معادل 450میلیون پوند در استارتاپ Deliveroo، یک سرویس فناورانه برای ارسال غذا سرمایه گذاری نموده است.

سومین سرمایه گذاری خارجی بزرگ بریتانیا 550میلیون دلار است که چند هفته قبل برای استارتاپ Babylon Health اجرا شده است. این استارتاپ در زمینه سرویس های سلامت از راه دور با استفاده از ترکیب هوش مصنوعی و متخصصان حوزه پزشکی فعالیت دارد.

لازم به ذکر است افزایش چشمگیر سرمایه گذاری در حوزه استارتاپی بریتانیا در حالی صورت می گیرد که حجم کلی سرمایه گذاری های خارجی در زمینه های مختلف (FDI) در بریتانیا کاهشی چشمگیر داشته و درواقع میزان سرمایه گذاری FDI در ماه ژوئن، در 6سال گذشته به کمترین رقم خود رسیده است.

نیکی مورگان وزیر آموزش بریتانیا گفت: این رقم شگفت آور سرمایه گذاری، نشان می دهد که سرمایه گذاران کشورهای دیگر چقدر به استارتاپ های بریتانیایی اعتماد دارند. ما یکی از معتبرترین کشورها در زمینه فعالیت های استارتاپی در دنیا محسوب می شویم به همین دلیل هم بسیاری از سرمایه گذاران دنیا علاقه مندند برای رشد تجارت خود از استارتاپ های بریتانیایی یاری بگیرند.

البته وقتی نوبت به آسیا می رسد این علاقه دوطرفه است و همان طور که سرمایه گذاران آسیایی به استارتاپ های بریتانیایی علاقه مندند، استارتاپ های ما نیز به بازارهای بزرگ آسیا علاقه نشان داده اند. آنها غالباً می خواهند که در بازارهای آسیایی دسترسی داشته باشند چرا که بزرگ و متنوع است و به همین دلیل هم کوشش دارند تا نگاه سرمایه گذاران آسیایی را جلب نمایند چرا که آنها این بازارها را بخوبی می شناسند و می توانند جهت استارتاپ های بریتانیایی را هموارتر کند.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 5 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 208

به "افزایش سرمایه گذاری برای استارتاپ ها در طوفان برگزیت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش سرمایه گذاری برای استارتاپ ها در طوفان برگزیت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید