12 توصیه ساده و خانگی برای برطرف حساسیت بهاره
به گزارش مجله کارنیکان، تا حد امکان آب بنوشید یا از مواد خوراکی پرآب، مانند میوه ها و سبزیجات، مصرف کنید. آب می تواند ترشحات موجود در بدن را رقیق کند و بعلاوه جلوی خشکی و خارش غشا های مخاطی را بگیرد.
در فصل بهار، با آغاز گرده افشانی درختان و گیاهان گوناگون، هوا پر از گرده شده و بعضی از افراد با استنشاق این گرده ها، دچار واکنش های حساسیتی می شوند. اما چه باید کرد؟
روش های خانگی موثری، از بخور گرفته تا مصرف عسل و ویتامین C برای درمان حساسیت های بهاره وجود دارد:
1. بخور
بخور می تواند از التهاب مخاط بینی بکاهد و آن را در شرایط آرام قرار دهد. نعناع، یکی از برترین گیاهان برای باز کردن راه های هوایی بدن است. برای این کار ظرفی را پر از آب جوش کنید و سپس درون آن در حالی که در حال جوشیدن است، نعناع بریزید. کمی که گذشت ظرف را از روی حرارت برداشته و صورت تان را بالای آن نگهدارید. البته باید روی سرتان حوله یا روسری بکشید تا در میان بخار تنفس کنید. با بینی بخار هوای حاوی اسانس نعناع را به درون کشیده و سپس از راه دهان بیرون کنید. با این روش پس از مدتی از حساسیت هایتان کاسته می گردد.
2. شستشو با نمک
محلول نمک، به ویژه نمک دریا، یکی از برترین مواد برای رفع کردن احتقان است. در واقع محلول نمک، مخاط را از راه های هوایی بینی خارج نموده و بینی و سینوس ها از مواد الرژی زا پاک می نماید؛ بنابراین بینی تان را با این محلول کاملا شستشو دهید.
3. طب سوزنی
آنالیز ها نشان داده است که طب سوزنی می تواند بعضی از علایم ابتلا به حساسیت را درمان کند و کیفیت زندگی فرد مبتلا به حساسیت را بهبود بخشد. البته این روش درمان را باید زیر نظر متخصص طب سوزنی انجام دهید.
4. عسل
عسل یکی از برترین ضدحساسیت هاست که بسیاری از افراد را از شر این واکنش های سیستم ایمنی بدن نجات می دهد.
5. ویتامین C
این ویتامین، نوعی آنتی هیستامین، آنتی اکسیدان و آنتی توکسین طبیعی است که به راحتی در مواد خوراکی همانند پرتقال، گریپ فروت، لیموترش، پاپایا، فلفل دلمه ای، بروکلی و دیگر کلم ها، توت فرنگی، آناناس، کیوی و طالبی یافت می گردد. بعلاوه مکمل های این ویتامین در داروخانه ها فروخته می گردد.
6. گزنه
این گیاه گزنده، آنتی هیستامینی طبیعی است و با استفاده از دمنوش آن می توانید از شر حساسیت بهاره نجات پیدا کنید.
7. ادویه های ضدحساسیت
بعضی از ادویه ها مانند زردچوبه، دارچین و شیرین بیان ضدالتهاب هستند و می توانند مسائل تنفسی ناشی از حساسیت را درمان نمایند. درضمن پیاز، سیر، زنجبیل، ریشه خردل و فلفل تند هم ویژگی های ضدالتهاب دارند.
8. اسید های چرب امگا3
این اسید های مفید که بیشتر در غذا های دریایی مانند ساردین، سالمون، دانه کتان و گردو یافت می گردد، ضدالتهاب های طبیعی هستند و از حساسیت های بهاره می کاهند.
9. نوشیدن آب کافی
تا حد امکان آب بنوشید یا از مواد خوراکی پرآب، مانند میوه ها و سبزیجات، مصرف کنید. آب می تواند ترشحات موجود در بدن را رقیق کند و بعلاوه جلوی خشکی و خارش غشا های مخاطی را بگیرد.
10. سرکه سیب
سرکه سیب هم یکی دیگر از مواد خوراکی است که مصرف آن در درمان حساسیت های فصلی عالی است.
11. قارچ ریشی
قارچ ریشی یا گانودرما، نوعی قارچ قهوه ای مایل به ارغوانی با ساقه بلند، هاگ های قهوه ای و کلاهکی به شکل بادبزن است. بنابر آنالیز ها، این نوع قارچ، خلط آور، ضدویروس و ضدالتهاب است و با پیشگیری از ترشح هیستامین در بدن و بهبود عملکرد کبد، از حساسیت های بهاره می کاهد.
12. پرهیز غذایی
از مصرف غذا های آلرژی زا پرهیز کنید. این مواد خوراکی با فراوری مخاط بیشتر، علایم حساسیتی را وخیم تر می نمایند. از بعضی از این مواد خوراکی می توان به محصولات لبنی، غلات حاوی گلوتن، تخم مرغ، شکر، سیب زمینی و دیگر سبزیجات ریشه ای نشاسته ای و خوراکی های سرخ و فرآوری شده اشاره نمود.
اگر با درمان های خانگی نتوانستید حساسیت بهاره تان را به درستی کنترل کنید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
منبع: فرارو