پاسخ اتحادیه اروپا به سؤال همکاری با آمریکا ضد ایران: باید فکر کنیم

به گزارش مجله کارنیکان، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز آدینه گفته باید درباره تعامل با آمریکا در مورد تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران فکر کند.

پاسخ اتحادیه اروپا به سؤال همکاری با آمریکا ضد ایران: باید فکر کنیم

با ما سفر کنید و با تور دور اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز آدینه به سئوالی درباره کوشش آمریکا بری تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران پاسخ داد.

بورل در پاسخ به سئوال خبرنگار وال استریت ژورنال مبنی بر اینکه آیا او در کسوت رئیس کمیسیون مشترک برجام با مطالبه آمریکا جهت تمدید ممنوعیت فروش سلاح به ایران همکاری خواهد نمود یا اینکه به بندهای توافق هسته ای پایبند خواهد بود، گفت: باید درباره آن فکر کنیم ولی در حال حاضر نمی توانم درباره چیزی که اتفاق نیفتاده به شما شرح دهم.

مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا بارها تأکید نموده کشورش در کوشش است اجازه ندهد تحریم های تسلیحاتی علیه ایران در اکتبر امسال میلادی برداشته گردد.

پامپئو با بیان اینکه آمریکا با شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران در ارتباط است گفته اجازه نخواهد داد تحریم های فروش تسلیحات به ایران برداشته گردد.

آمریکا پیش نویس قطعنامه ای را برای تمدید این تحریم ها میان اعضای شورای امنیت توزیع نموده است. تصویب این قطعنامه مستلزم موافقت دست کم 9 عضو شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم این شورا است.

چین و روسیه که جزو اعضای دائم شورای امنیت هستند در حال حاضر به صراحت مخالفت خودشان را با این قطعنامه ابراز نموده اند.

مقام های آمریکایی گفته اند در صورتی که طرح تمدید تحریم های تسلیحاتی با موافقت شورای امنیت تصویب نگردد، واشنگتن به دنبال رجوع به یکی از بندهای برجام برای احیای تحریم ها علیه ایران خواهد بود.

کارشناسان می گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت ماه سال 1397 از برجام خارج شده جزو طرف های مشارکت نماینده در برجام نیست و نمی تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم ها علیه ایران استفاده کند.

از طرف دیگر، مقام های دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ادعا می نمایند آمریکا با خروج از برجام این توافق را نقض ننموده و هنوز یکی از طرف های مشارکت نماینده در آن محسوب می گردد.

ماده ای در برجام که مقام های دولت آمریکا مدعی هستند می توانند از آن برای بازگرداندن تحریم های تسلیحاتی علیه ایران استفاده نمایند ساز و کار حل و فصل اختلافات است که با نام های دیگری مانند مکانیسم ماشه یا ساز وکار بازگشت اتوماتیک تحریم ها هم شناخته شده است.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 21 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 944

به "پاسخ اتحادیه اروپا به سؤال همکاری با آمریکا ضد ایران: باید فکر کنیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاسخ اتحادیه اروپا به سؤال همکاری با آمریکا ضد ایران: باید فکر کنیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید