قارچ ناخن کاشت شده را جدی بگیرید
به گزارش مجله کارنیکان، قارچ ناخن کاشت شده علل بسیاری دارد؛ از جمله استفاده از وسایل آلوده در حین انجام عملیات کاشت. بعضی از افراد بیشتر از سایرین در معرض آلودگی به این نوع عفونت ها هستند. همچنین بعضی علایم مانند زرد شدن ناخن و خارش می تواند نشانه هایی از وجود این عارضه باشد.
این روزها تقریباً همه خانم ها برای زیبایی دست ها و ناخن هایشان اهمیت زیادی قائل هستند. بیشتر خانم ها از ناخن های کاشته شده یا مواد مشابه برای زیبایی بخشیدن به ناخن هایشان استفاده می نمایند. اما این مسئله هم مانند همه تکنیک های زیبایی دیگر عوارض خاص خود را دارد. یکی از عوارض کاشت ناخن بالا رفتن احتمال بروز عفونت های قارچی در ناخن ها است. به طور کلی عفونت های قارچی می توانند بر هر قسمت از بدن تأثیر بگذارند. قارچ ها و هاگ های آنها به طور معمول در همه محیط ها وجود دارند و در همه محیط ها هم می توانند رشد نمایند. قارچ هایی به نام علمی Onychomycosis و tinea unguium از جمله عواملی هستند که باعث ایجاد عفونت روی ناخن انگشتان دست و پا می شوند. عفونت های قارچی معمولاً با گذشت زمان منتشر می شوند و شما ممکن است در وهله اول متوجه حضور آنها در سطح ناخن های خود نشوید.
عفونت های قارچی ناخن چگونه رخ می دهند؟
عفونت های قارچی ناخن در اثر رشد بیش از حد قارچ ها در سطوح زیر ناخن یا روی آن رخ می دهند. به طور کلی قارچ ها در محیط های گرم و مرطوب رشد می نمایند و محیط هایی اینچنینی باعث تکثیر آنها و گسترش عفونت می گردد. قارچ های ناخن معمولاً از بدن خودمان یا در اثر تماس با فردی که مبتلا به این عارضه است ایجاد می شوند. همچنین این قارچ ها در اثر استفاده از مواد آلوده در هنگام انجام مانیکور، پدیکور یا کاشت ناخن ایجاد می شوند.
علت قارچ شدن ناخن کاشت
هنگامی که کاشت ناخن انجام می دهیم، در اثر وجود حباب های ریز هوا و همچنین ایجاد یک محیط تاریک و مرطوب (بواسطه رطوبت و دمای بدن) محیط مناسبی برای رشد عوامل قارچی ایجاد می گردد. اگر بدن ما به طور طبیعی میزبان اینگونه قارچ ها باشد به دلیل مساعد شدن شرایط، آغاز به رشد و گسترش می نمایند. اما ممکن است در اثر انتقال عوامل قارچی به وسیله وسایل و مواد کاشت ناخن این عفونت به ما منتقل گردد. به همین دلیل قبل از مراجعه به سالن های زیبایی برای انجام اموری مانند کاشت ناخن، پدیکور و مانیکور حتماً از بهداشت آنها و نحوه ضدعفونی کردن وسایل و مواد مورد استفاده اطمینان حاصل کنید؛ زیرا که این عفونت ها از فردی به فرد دیگر قابل انتقال هستند و شما باید از استریل بودن وسایل و مواد مطمئن باشید.
علائم قارچ ناخن کاشت شده
عفونت های قارچی در اثر کاشت ناخن می توانند بخشی از ناخن یا کل آن را درگیر نمایند. البته این مسئله بدلیل وجود تیپ ها یا همان ناخن های مصنوعی قابل مشاهده نیستند. اما بعضی از نشانه مانند خارش پوست اطراف ناخن ها، احساس فشار، درد، پوسته پوسته شدن اطراف ناخن ها، وجود رگه های زرد یا سفید در کناره های ناخن حاکی از پیدایش قارچ ها در سطح یا زیر بافت ناخن است. ظاهر ناخن در این حالت زردرنگ و شنماینده شده و در بعضی موارد حفره هایی نیز در سطح ناخن پدید می آید. از جمله علایم دیگر قارچ ناخن کاشت شده شامل از دست دادن ناخن ها یا شکستن آنهاست. در بعضی موارد دیگر ممکن است ناخن ها بوی خاصی بدهند، لکه های زرد رنگ روی آنها ظاهر گردد یا بسیار ضخیم شوند. اینها علایم مشترک همه انواع قارچ های ناخن هستند.
عوارض و درمان قارچ ناخن کاشت شده
پیشتر به بعضی از علایم قارچ ناخن اشاره شد. اما اگر شما از وجود این عفونت ها در ناخن های خود مطمئن نیستید، حتماً به یک پزشک مراجعه کنید. متخصصین به وسیله نمونه گیری و ارسال نمونه ها به آزمایشگاه می توانند با استفاده از میکروسکوپ ها نوع قارچی که باعث ایجاد عفونت در ناخن های شما شده است را تشخیص داده و درمان مناسب را برای شما آغاز نمایند. اگر فکر می کنید به قارچ ناخن مبتلا شده اید و بعضی از نشانه های آن را دارید، حتماً این مسئله را جدی بگیرید.
بعضی ازعوارض بسیار جدی و ماندگار قارچ ناخن شامل از دست دادن دائمی ناخن های آسیب دیده، تغییر رنگ ناخن ها، گسترش عفونت ها از ناخن به سایر نقاط بدن و احتمالا جریان خون و ایجاد عفونت های باکتریایی به نام سلولیت هستند که در اثر جدی نگرفتن و سهل انگاری در درمان اتفاق می افتد. افراد مبتلا به دیابت و ضعف سیستم ایمنی بیشتر از سایر افراد در معرض این خطرات هستند و اگر از ناخن های کاشته شده استفاده می نمایند، باید به طور مستمر ناخن های خود را آنالیز نمایند.
درمان عفونت های قارچی ناخن معمولاً با تجویز آنتی بیوتیک های ضدقارچی یا به صورت خوراکی یا موضعی است. نحوه درمان به نوع قارچ ناخن بستگی دارد و باید به صورت اختصاصی و تحت نظر پزشک متخصص انجام گردد.
حساسیت به مواد کاشت ناخن
گمان می رود برای بعضی از افراد، مواد کاشت ناخن حساسیت زا باشد. هرچند این مسئله خیلی نادر است اما بعضی از مواد و چسب های به کار رفته در این تکنیک موجب ایجاد حساسیت هایی مثل خارش، سوزش و التهاب در بعضی افراد می شوند. حتی ممکن است این مواد باعث تضعیف ناخن های طبیعی شما شده یا پوست اطراف ناخن های شما را خشک و پوسته پوسته نمایند. بنابراین بهتر است اولاً مطمئن شوید که مواد کاشت ناخن برای شما حساسیت زا نیستند؛ همچنین دقت کنید تکنسین با استفاده از مرغوب ترین مواد و رعایت نکات بهداشتی کاشن ناخن شما را انجام می دهد.
چه کسانی بیشتر مستعد ابتلا به قارچ ناخن هستند؟
اگرچه بسیاری از علل عفونت های قارچی ناخن قابل پیشگیری هستند ولی بعضی از عوامل هم احتمال ابتلا به عفونت های قارچی را بیشتر می نماید. به عنوان مثال احتمال ابتلا به عفونت های قارچی در افراد زیر بیشتر است:
- بیماری دیابت
- سن بالای 65 سال
- استفاده از ناخن های مصنوعی
- شنا در استخرهای عمومی
- وجود آسیب های ناخن (شکستگی، سوختگی و مواردی از این دست)
- آسیب پوست اطراف ناخن
- نگه داشتن دست یا پا برای مدت زمان طولانی در محیط های بسته و مرطوب مانند کفش یا دستکش
- ضعف سیستم ایمنی
- پوشیدن کفش های تنگ و نامناسب
به طور کلی احتمال ابتلا به عفونت های قارچی ناخن در زنان بیشتر از مردان است و این عفونت ها در بزرگسالان بیشتر از بچه ها دیده می شوند. اگر شما در خانوادتان افراد مبتلا به عفونت های قارچی ناخن دارید پس این احتمال وجود دارد که شما هم به این عارضه دچار شوید. بنابراین هنگام کاشت ناخن نیز بیشتر دقت کنید.
منبع: healthline
گروه آرایش و زیبایی خبرنگاران
منبع: setare.com