طرز تهیه کوکو عدس با سویا سریع و آسان

به گزارش مجله کارنیکان، در پی یک غذای گیاهی و مقوی هستید که هم خوشمزه باشد و هم ارزش غذایی بالایی داشته باشد؟ کوکوی عدس با سویا، یک انتخاب عالی برای شماست. سویا به عنوان یک منبع غنی از پروتئین گیاهی، فیبر و سایر مواد مغذی، به این کوکو ارزش غذایی بالایی بخشیده است. این کوکو، یک گزینه مناسب برای گیاهخواران و افرادی است که در پی کاهش مصرف گوشت هستند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه کوکو عدس با سویا خوشمزه و مقوی را یاد بگیرید.

طرز تهیه کوکو عدس با سویا سریع و آسان

مواد لازم برای تهیه کوکو عدس با سویا

  • عدس 300 گرم
  • سویا 1 پیمانه
  • تخم مرغ 1-2 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • نمک، فلفل و ادویه مناسب به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه کوکو عدس با سویا

1. آماده کردن عدس و سویا

اولین مرحله از طرز تهیه کوکوی عدس با سویا این است که عدس و سویا را آماده کنید. برای این کار عدس را از شب قبل خیس کنید. بعد عدس را با میزانی آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید بپزد. هم زمان که عدس می پزد برترین زمان است که سویا را آماده کنید. برای این کار سویا را بشویید و با میزانی آب بخیسانید تا کمی نرم گردد.

2. آماده کردن مایه کوکو عدس

اکنون و در این مرحله ابتدا آب سویا را که خیس خورده خارج کنید و سویا را خوب با دست فشار دهید تا آب آن گرفته گردد. هم زمان پیاز را رنده کنید و آب آن را هم بگیرید. در نهایت عدس پخته را داخل آبکش بریزید و اجازه دهید آبش گرفته گردد. در نهایت آن را به همراه سویا داخل مخلوط کن بریزید و اجازه دهید کاملا مخلوط شوند. بعد تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه مناسب را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

3. سرخ کردن کوکو

ابتدا در یک ماهیتابه مناسب میزانی روغن بریزید و اجازه دهید روغن داغ گردد. بعد کمی از مایه کوکو بردارید و آن را با دست شکل دهید و داخل ماهیتابه بگذارید تا سرخ گردد. بعد از 4-5 دقیقه که یک روی کوکو سرخ شد، آن را برگردانید و روی دیگرش را هم سرخ کنید. این کار را تا اتمام مایه کوکو انجام دهید. کوکوی عدس و سویا را می توانید با ماست و سالاد سرو نموده و میل کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی برای تهیه کوکو عدس

چه مبتدی باشید و چه آشپز حرفه ای، تهیه یک کوکوی عدس با سویای خوشمزه می تواند برایتان مجذوب نماینده باشد. با رعایت نکات ساده ای که در ادامه به شما خواهیم گفت، می توانید به راحتی در خانه این غذای خوشمزه و مقوی را به برترین شکل درست کنید.

نکاتی برای جلوگیری از وا نرفتن کوکوی عدس

برای اینکه کوکوی عدس شما هنگام سرخ کردن وا نرود، چند نکته مهم را رعایت کنید: یکی از دلایل اصلی وا رفتن کوکو، وجود آب اضافی در مواد آن است. پس از پخت عدس و سویا، حتما آب اضافی آن ها را به خوبی بگیرید.

اضافه کردن آرد سوخاری هم به سفت شدن بافت کوکو یاری می نماید و از وا رفتن آن جلوگیری می نماید.

از طرفی، هم زدن زیاد مواد باعث ورود هوا به داخل آن ها شده و در نتیجه کوکو متلاشی می گردد. بهتر است مواد را به آرامی و در یک جهت هم بزنید.

بعلاوه، سرخ کردن کوکو با حرارت ملایم باعث می گردد که به آرامی پخته شده و فرصت کافی برای گرفتن رنگ طلایی پیدا کند. حرارت زیاد باعث سوختن سطح خارجی کوکو و خام ماندن داخل آن می گردد. با رعایت این نکات ساده، می توانید کوکوی عدس خوشمزه و یکدستی داشته باشید.

استفاده از سیب زمینی به جای سویا برای تهیه کوکوی عدس

بعضی افراد به جای سویا از سیب زمینی رنده شده برای تهیه کوکو عدس استفاده می نمایند. طرز تهیه کتلت عدس با سیب زمینی را می توانید در کتاب کاله با جزییات کامل بخوانید. سیب زمینی باعث چسبندگی بیشتر مواد شده و کوکو را نرم تر می نماید. اما استفاده از سویا مزایای خاص خود را دارد:

  • پروتئین بالا: سویا منبع غنی از پروتئین گیاهی است و به کوکو ارزش غذایی بالاتری می دهد.
  • بافت بهتر: سویا به کوکو بافتی شبیه به گوشت می دهد و آن را مغذی تر می نماید.
  • جایگزین گوشت: برای افرادی که گیاهخوار هستند یا در پی کاهش مصرف گوشت هستند، سویا یک جایگزین مناسب است.

ادویه مناسب کوکوی عدس

برای تهیه یک کوکوی عدس و سویای خوش طعم و معطر، انتخاب ادویه مناسب بسیار مهم است. علاوه بر ادویه های رایجی مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می توانید از سایر ادویه ها هم بهره ببرید تا طعم کوکوی خود را متنوع تر کنید. پودر سیر، پودر پیاز، کاری، زیره سبز، پاپریکا، دارچین و زنجبیل از جمله ادویه هایی هستند که به خوبی با طعم عدس و سویا ترکیب می شوند.

برای ایجاد یک طعم خاص و فراموش نشدنی می توانید از ترکیب چند نوع ادویه مختلف بهره ببرید. به عنوان مثال، ترکیب پودر سیر، زردچوبه و کاری یک طعم خوشمزه به کوکو می دهد.

تهیه کوکو عدس در فر

برای تهیه کوکو عدس در فر کافی است کوکوها را پس از شکل دادن روی سینی فر چیده و به مدت 20 تا 25 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید. این روش برای افرادی که در پی یک غذای سالم تر و کم چرب هستند، بسیار مناسب است.

نکته: برای اینکه کوکوها در فر به هم نچسبند، می توانید کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 24 آذر 1403 بروزرسانی: 24 آذر 1403 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 2470

به "طرز تهیه کوکو عدس با سویا سریع و آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکو عدس با سویا سریع و آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید