طرز تهیه بورانی کدو سبز و کدو حلوایی به چند روش مختلف
به گزارش مجله کارنیکان، بورانی کدو یک پیش غذای ساده، خوش طعم و رژیمی است که هواداران زیادی دارد. روش پختن این غذا بسیار راحت است و شما در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید آن را نوش جان کنید.

در طرز تهیه بورانی کدو سبز به روش ساده، ابتدا کدوها را بخارپز نموده و سپس رنده کنید. سیر رنده شده، ماست و کدو را در یک ظرف مخلوط نموده و نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را بیفزایید. در سرانجام میزانی پونه خشک را به بورانی اضافه نموده و در یخچال قرار دهید تا خنک گردد. در طرز تهیه بورانی کدو حلوایی نیز باید همین مراحل را سپری کنید، با این تفاوت که به جای کدو سبز، از کدو حلوایی آبپز استفاده می گردد.
در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه بورانی کدو را به عنوان یکی از طرز تهیه انواع بورانی آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
بورانی کدو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه بورانی کدو سبز
بورانی کدو برای کسانی که علاقه زیادی به انواع بورانی دارند، بسیار لذیذ خواهد بود. برای درست کردن این بورانی تنها به کدو سبز و ماست چکیده احتیاج داشته و با داشتن این مواد می توانید کار خود را شروع کنید.
موارد لازم برای تهیه بورانی کدو سبز
مواد لازم برای تهیه بورانی کدو سبز به توضیح زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
ماست چکیده | 1 لیوان |
کدو سبز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
پونه خشک | به میزان لازم |
دستور تهیه بورانی کدو سبز
برای تهیه بورانی کدو مراحل زیر را انجام دهید. البته، پیشنهاد می کنیم که بعد از خواندن مراحل زیر، طرز تهیه بورانی لبو را نیز در سایت ما مطالعه کنید. به این ترتیب، می توانید با انواع بورانی آشنا شده و میز غذایتان را رنگارنگ کنید.
- مرحله اول: ابتدا کدو سبزها رو بشویید و پوست بگیرید. سپس در یک قابلمه میانه میزانی آب بریزید و کدوهای پوست گرفته را در آن قرار دهید تا بخار پز شوند. البته بعضی از افراد دوست دارند تا کدو را به صورت خام و نپخته مصرف نمایند که در این صورت می توانید کدو را بدون آب پز کردن رنده کنید.
- مرحله دوم: بعد از پخته شدن کدو و رنده کردن آن ها، ماست را اضافه کنید. سپس سیر را رنده نموده و به مخلوط ماست و کدو بیفزایید؛ البته می توانید در کنار سیر از پودر سیر هم استفاده کنید. در آخر نمک و فلفل سیاه را به ماست اضافه نموده و همه مواد را با یکدیگر هم بزنید.
- مرحله سوم: به علت سرد بودن طبع کدو سبز، می توانید میزانی پونه خشک به بورانی اضافه کنید. در نهایت این مخلوط را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد.
طرز تهیه بورانی اسفناج نیز به همین صورت است. ابتدا باید اسنفاج ها را بشویید و با یک و نیم لیوان آب اجازه دهید تا بخارپز شوند. سپس اسفناج های بخار پز شده را خرد نموده و به ماست اضافه کنید.
طرز تهیه بورانی کدو با سیب زمینی
اگر دوست دارید این بورانی خوشمزه را به شیوه متفاوت تری درست کنید، این دستورالعمل مخصوص شماست! فقط کافی است دو عدد سیب زمینی میانه و کمی روغن را به مواد گفته شده در بالا اضافه کنید. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که استفاده از سیب زمینی و روغن باعث می گردد که دیگر بورانی شما خیلی رژیمی نباشد.
- مرحله اول: سیب زمینی ها را حلقه ای برش زده و سپس آن ها را بخارپز کنید.
- مرحله دوم: در این نوع بورانی بهتر است ابتدا کدو سبزها را سرخ کنید. بعد از اینکه روغن کدوها گرفته شد، آن ها را با آب گوجه یا آب بپزید. بعلاوه در صورت تمایل می توانید به کدوهای در حال پخت کمی گوجه خرد شده، پیاز یا سیر ریز شده نیز اضافه کنید.
- مرحله سوم: بعد از خنک شدن همه مواد به همان ترتیب گفته شده، سیب زمینی، کدو، سیر رنده شده، نمک و ادویه ها را مخلوط نموده و در یخچال قرار دهید تا بورانی خنک گردد.
طرز تهیه بورانی کدو سبز و شوید
برای درست کردن این بورانی به ماست، سیر، پیاز، شوید تازه یا خشک، کدو سبز، نمک، زردچوبه و فلفل احتیاج دارید. مطابق مراحل زیر بورانی کدو سبز با شوید را تهیه کنید:
- مرحله اول: پیاز را با میزانی روغن تفت دهید و سپس کمی زردچوبه اضافه کنید.
- مرحله دوم: کدو ها را با میزان نگینی خرد نموده، در میزان کمی روغن سرخ کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
- مرحله سوم: حالا ماست، کدو، پیاز و سیر له شده را با نمک، فلفل و شوید خرد شده مخلوط نموده و در یخچال استراحت دهید.
طرز تهیه بورانی کدو سبز تبریزی
تبریزی ها بورانی کدو سبز را با شیوه خاصی تهیه می نمایند که در این روش از سیر خرد شده، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه ای، رب گوجه فرنگی، روغن، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می گردد.
- مرحله اول: کدوها را در روغن سرخ نموده و کنار بگذارید تا خنک شوند.
- مرحله دوم: پیازها را حلقه ای برش زده و کف تابه بچینید. سیب زمینی ها را نیز حلقه ای نموده و روی پیاز قرار دهید.
- مرحله سوم: کدوهای سرخ شده و سپس گوجه فرنگی های حلقه ای را به عنوان لایه های بعدی داخل تابه بگذارید.
- مرحله چهارم: فلفل دلمه ای را به صورت خلالی برش زده و روی مواد بچینید. سپس سیر را نیز روی مواد قرار دهید.
- مرحله پنجم: برای گرفتن خامی رب گوجه فرنگی، آن را در روغن زیتون تفت داده و با نمک، فلفل و زردچوبه، در کمی آب مخلوط کنید. حال این ترکیب را روی مواد داخل تابه بریزید.
- مرحله ششم: بورانی را روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به آرامی پخته شده و بورانی تبریزی شما آماده گردد.
طرز تهیه بورانی کدو حلوایی
طرز تهیه بورانی کدو تنبل کاملا شبیه به بورانی کدو سبز است، با این تفاوت که به جای کدو سبز از کدو حلوایی استفاده می گردد.
- مرحله اول: کدو حلوایی را آبپز نموده و سپس به وسیله گوشت کوب به حالت پوره در بیاورید.
- مرحله دوم: پوره کدو حلوایی را با ماست و سیر رنده شده مخلوط نموده و نمک، فلفل سیاه و پودر سیر را اضافه کنید.
- مرحله سوم: پس از افزودن میزانی پونه خشک و هم زدن مواد، بورانی کدو حلوایی را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد.
در طرز تهیه بورانی کدو حلوایی در فر ، دیگر احتیاجی به آب پز کردن کدو روی اجاق گاز نیست و شما می توانید به وسیله فر این کدوها را پخته و به حالت پوره در بیاورید.
البته شما می توانید بورانی کدو حلوایی بدون ماست را نیز تهیه کنید که در این حالت به جای ماست از کشک استفاده می گردد. بعضی از افراد در پختن بورانی از مواد متنوعی نیز استفاده می نمایند؛ برای مثال، در طرز تهیه کدو حلوایی مازندرانی می توانید دانه خردل و پودر زیره هم به کار ببرید.
فوت و فن های طرز تهیه بورانی کدو
برای درست کردن یک بورانی کدو خوشمزه و مقوی، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- در طرز تهیه بورانی کدو ، ماست مورد استفاده باید حتما ماست چکیده باشد.
- اگر در پی یک بورانی سالم و رژیمی هستید، از سرخ کردن کدو سبز خودداری نموده و آن را تنها بخارپز کنید.
- به جای بخارپز کردن کدو سبز، می توانید آن را در فر نیز بپزید تا نرم و آماده گردد.
- پوست کدو حلوایی سفت است، اگر جدا کردن پوست آن برای شما سخت بود، می توانید کدو حلوایی را ابتدا آبپز نموده و سپس پوست بگیرید.
- برش های کدو حلوایی را به جای آبپز کردن می توان کبابی کرد.
- در طرز تهیه بورانی کدو حلوایی می توان میزانی دارچین نیز به بورانی افزود تا طعم و عطر دارچین داشته باشد.
روش نگهداری بورانی کدو و جلوگیری از خراب شدن بورانی کدو
بورانی کدو سبز یا کدو حلوایی را به میزان ای درست کنید که به صورت تازه مصرف گردد تا از تمامی خواص آن بهره مند شوید. در صورتی که میزانی از بورانی باقی ماند، آن را داخل یک ظرف درب دار ریخته و در یخچال بگذارید. اگر قصد دارید تا بورانی را برای مدت طولانی نگهداری کنید، آن را در فریزر قرار دهید.
برای جلوگیری از خراب شدن بورانی کدو، دقت داشته باشید که بورانی در خارج از یخچال نماند.
خواص بورانی کدو
بورانی کدو کلسیم بسیار زیادی دارد که برای بهبود عملکرد استخوان ها و بعلاوه یاری به رشد استخوان بچه ها و نوجوانان بسیار مفید است. افرادی که پوکی استخوان دارند، بهتر است این غذا را در لیست رژیم غذایی خود قرار دهند. بعلاوه بورانی کدو به علت داشتن فیبر بالا، باعث احساس سیری می گردد و به همین علت برای کاهش وزن و لاغری بسیار مفید است.
بورانی کدو متابولیسم بدن را افزایش داده و برای کسانی که به وسیله ورزش برای لاغری اقدام می نمایند، بسیار یاری نماینده خواهد بود. البته، هر بورانی خواص مخصوص به خود را دارد و می توانید با تهیه همه بورانی ها از خواص آن ها استفاده کنید. برای مثال پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه بورانی بادمجان با ماست را مطالعه نموده و از خواص بی نظیر بادمجان استفاده کنید.
بورانی کدو سبز یا کدو حلوایی را حتما امتحان کنید…
در این مطلب طرز تهیه بورانی کدو را با چند روش مختلف آموزش دادیم. پیشنهاد می کنیم این بورانی را تهیه نموده و از خواص آن بهره مند شوید. البته، ممکن است کدو سبز یا کدو تنبل در اختیار نداشته باشید که در این صورت می توانید از خبرنگاران یاری بگیرید. به این منظور، به صفحه سفارش آنلاین میوه رفته و میوه و صیفی جات موردنظر خود را سفارش دهید. با این روش، سفارش شما در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.
سوالات متداول
در تهیه بورانی کدو سبز از چه مواد اولیه ای استفاده می گردد؟
مواد اولیه بورانی کدو سبز شامل ماست، سیر، کدو سبز، پونه خشک، نمک و فلفل سیاه است.
چرا از پونه در تهیه بورانی کدو استفاده می کنیم؟
ماست و کدو که در تهیه این بورانی استفاده می شوند، هر دو طبع سردی دارند. برای تعدیل طبع بورانی کدو، بهتر است تا پونه خشک را به لیست مواد اولیه آن اضافه کنید.
روش تهیه بورانی کدو سبز تبریزی چگونه است؟
برای تهیه این بورانی باید پیاز، سیب زمینی، کدو سرخ شده، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و سیر را به ترتیب و به صورت لایه ای در یک تابه بچینید. سپس از مخلوط رب سرخ شده، آب، نمک، فلفل و زردچوبه، یک مایع رقیق آماده نموده و روی مواد داخل تابه بریزید. سپس اجازه دهید تا مواد با حرارت ملایم پخته و آماده شوند.
منبع: اسنپ فود