دریافت سرویس ارزش افزوده با تایید چندمرحله ای مشترک
به گزارش مجله کارنیکان، حسین فلاح جوشقانی در تبادل نظر با خبرنگاران، در خصوص آخرین تصمیمات اتخاذ شده برای ارائه سرویس های ارزش افزوده (وس) در کشور، گفت: ما تاکیدمان بر این است که در حوزه خدمات ارزش افزوده، باید کلاهبرداری ها قطع گردد و در حال تصمیم گیری برای انتها دادن به سوءاستفاده ها از مردم هستیم.

وی گفت: مطابق با آخرین تصمیمی که اتخاذ شده است، اپراتورها باید به مردم اطلاع دهند که تاکنون چه سرویس هایی دریافت نموده و چه مبالغی از سوی مشترکان این خدمات پرداخت شده است.
معاون وزیر ارتباطات در خصوص نامه ای که از سوی رگولاتوری به اپراتورها ابلاغ شده است، شرح داد و گفت: در این نامه از اپراتورها خواسته ایم از این پس، ارائه خدمات ارزش افزوده به مشترکان، با تایید چند مرحله ای از سوی مشترک، همراه باشد.
وی افزود: ارائه سرویس ارزش افزوه باید با رضایت مشترک همراه باشد و به همین دلیل از اپراتورها خواسته ایم مرحله تایید دریافت خدمات پیامکی را در چند مرحله برای مشترکان فراهم نمایند.
فلاح جوشقانی افزود: این نامه در جهت عملیاتی شدن مصوبه 270 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است و به منزله انتها دادن به خدمات وس نیست. چرا که ما معتقدیم تمامی سرویس های ارزش افزوده کلاهبرداری نیستند اما بخش عمده ای از آنها، در این حوزه عملکرد مناسبی نداشته اند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تاکید براینکه ارائه خدمات ارزش افزوده برای مشترکان موبایل باید با رضایت، شفافیت و به دور از ایجاد بستر کلاهبرداری باشد، ادامه داد: این موضوع را طی چند سال گذشته پیگیری نموده ایم و در بعضی موارد با خاطیان برخورد هم داشته ایم اما تاکنون این برخوردها تاثیر لازم را نداشته است. البته سامانه ستاره 800 مربع، یاری بسیاری به حل مسائل این بخش نموده اما باید به طور کلی سوءاستفاده از بین برود.
وی گفت: در این نامه از اپراتورها نخواسته ایم که سرویس خود را قطع نمایند بلکه با توجه به اینکه بعضی سرویس های وس مورد احتیاج مردم است، ما خواسته ایم که این سرویس ها با رضایت مردم و شفافیت ارائه گردد و روش های کلاهبرداری در آن از بین برود.
فلاح جوشقانی با اشاره به نمونه هایی از کلاهبرداریهای اجرا شده در زمینه خدمات ارزش افزوده گفت: هم اکنون شاهد گسترش بدافزارهای ارزش افزوده هستیم. به نحوی که برای مثال درج لینک سایت در کانالهای اجتماعی و ترغیب مردم به بازکردن لینک موردنظر، هزینه سرویس ارزش افزوده برای کاربران را به همراه دارد.
وی افزود: پیامکهایی که با لینک تبلیغاتی برای مشترکان ارسال می گردد و کاربران به صورت ناآگاه اقدام به بازکردن لینک موردنظر می شوند، از دیگر موارد شاخص کلاهبرداری ارزش افزوده است. چرا که در بسیاری از این موارد، خدمات ارزش افزوده برای کاربر فعال شده و از حساب وی شارژ می گردد. در همین حال موضوع ادعا برای ارائه اینترنت رایگان که به صورت بدافزار و اسپم در شبکه های اجتماعی منتشر می گردد نیز ، نمونه شاخصی از کلاهبرداری در خدمات ارزش افزوده است که به ضرر کاربران بوده و باید جلوی آن گرفته گردد.
معاون وزیر ارتباطات تاکید نمود: ریشه این موضوع و نفوذ سرویس، در اپراتورها است و باید یک روش نظارتی برای آن درنظر گرفت.
به گزارش خبرنگاران، روز گذشته نامه ای در بعضی شبکه های اجتماعی درباره ابلاغ مصوبه جدید رگولاتوری به اپراتورها در زمینه خدمات ارزش افزوده منتشر شد.
در این نامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات، شروط جدیدی برای اپراتورهای موبایل در ارائه سرویسهای ارزش افزوده درنظر گرفته است.
در همین حال، ظهر امروز نیز وزیر ارتباطات در توئیتی خاطرنشان کرد: اپراتورها را ملزم کردیم طی یک هفته به هر مشترک اعلام نمایند در سه سال گذشته چه مبلغی از جیبشان برای خدمات وس و به حساب چه شرکتهایی رفته است. آمار بسیار جالبی خواهد شد.
منبع: خبرگزاری مهر