جوجه ترش دیگی، غذای اصیل گیلانی

به گزارش مجله کارنیکان، جوجه ترش یکی از انواع غذاهای پر هوادار ایرانی است که متعلق به استان گیلان است. این کباب شباهت زیادی به جوجه کباب دارد و طعمی مناسب ذائقه ایرانی ها دارد.

جوجه ترش دیگی، غذای اصیل گیلانی

یکی از برترین و آسان ترین روش های درست کردن جوجه ترش گیلانی، تهیه آن در دیگ یا گمج است؛ که در این صورت به آن جوجه ترش دیگی یا گمجی یا گمج کباب می گویند. برای درست کردن جوجه ترش گیلانی به این روش فقط به یک دیگ یا گمج احتیاج دارید. با خبرنگاران همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه جوجه ترش گیلانی

  • مرغ 1 کیلوگرم
  • گردو 200 گرم آسیاب شده
  • پیاز بزرگ 1 عدد نگینی خرد شده
  • رب انار ترش یا ملس 2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • سبزی مخصوص جوجه ترش گیلانی در مجموع 4 تا 5 قاشق غذاخوری (شامل: چوچاق، خالواش، کمی گشنیز، جعفری و میزان خیلی کم تره)
  • نمک، فلفل سیاه و گلپر به میزان لازم
  • روغن مایع 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه جوجه ترش گیلانی دیگی

مرحله اول

برای درست کردن جوجه ترش اصل گیلانی می توانید از تمام قسمت های مرغ بهره ببرید. به این ترتیب باید یک عدد مرغ یک کیلوگرمی را به صورت جوجه کبابی خرد کنید. بعد از خرد کردن مرغ به صورت جوجه کبابی آن را در یک قابلمه یا گمج بریزید. سپس با پیاز خرد شده، گردو، رب انار، رب گوجه و سبزی مخصوص مخلوط کنید. بعد از آن نمک، فلفل سیاه، گلپر و روغن مایع را به مرغ ها بیفزایید.

مرحله دوم

حدود 2 تا 4 ساعت به مرغ استراحت دهید. وقتی تمام مواد به خورد هم رفتند زمان آن است که جوجه ترش شمالی را بپزید. قابلمه حاوی مواد جوجه را روی شعله ملایم گاز بگذارید تا کم کم بپزد و جا بیفتد. این غذا برای پختن به آب احتیاج ندارد. اما، در صورتی که احساس کردید در حال ته گرفتن است نصف فنجان آب جوشیده به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

مرحله سوم

جوجه ترش گیلانی دیگی باید روی شعله ملایم خوب بپزد تا جا بیفتد. درست مثل رول بادمجان با مرغ، ساده و خوشمزه این غذا را با برنج کته یا نان سرو کنید.

نکات مهم

  • اگر سبزی شمالی مخصوص جوجه ترش در دسترس ندارید به جای آن می توانید از کمی نعناع خشک و سوسنبر به علاوه کمی گشنیز، جعفری و میزان خیلی کم تره بهره ببرید. در مجموع به 4 تا 5 قاشق غذاخوری سبزی برای این میزان جوجه ترش گیلانی احتیاج داریم.
  • کباب ترش گیلانی دیگی با فیله گوساله هم به همین ترتیب تهیه می گردد. با این تفاوت که به یک لیوان آب برای پخت گوشت احتیاج دارید.

پیشنهاد مطالعه : برای تماشا دستورهای بیشتر از آشپزی طرز تهیه چیپس ذرت خانگی را بخوانید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 15 مهر 1401 بروزرسانی: 15 مهر 1401 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 2238

به "جوجه ترش دیگی، غذای اصیل گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جوجه ترش دیگی، غذای اصیل گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید