برنامه تبادل دانشمندان جوان دنیا اسلام اجرا می گردد
به گزارش مجله کارنیکان، به گزارش خبرنگاران به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، ششمین برنامه تبادل علم و فناوری step در محور سلامت، مردم و محیط زیست با حضور دانشمندان مسلمان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید.

در این رویداد که با مشارکت دانشمندان برجسته، روسای دانشگاه ها، سازمان های حامی توسعه علم و فناوری و فعالان حوزه های گفتمان سازی و سیاستگذاری علم و فناوری برگزار گردید، شرکت نمایندگان علاوه بر به اشتراک گذاری دانش و تجربیات خود، به بحث و گفتگو در مورد راهکارهای شکل گیری شبکه همکاری های علمی پیرامون مسائل کلیدی جهان اسلام پرداختند.
برنامه تبادل علم و فناوری (استپ) بستری است که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) سازمان یافته است تا شبکه ای علمی میان بازیگران عرصه علم، فناوری و نوآوری جهان اسلام را به شکل برگزاری رویدادهای بین المللی گسترش دهد و زمینه سازی برای تقویت همکاری علمی باشد.
دکتر محمد عبدالهی، استاد دانشگاه و دبیر علمی ششمین دوره استپ، با اشاره به نشست حوزه سلامت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید، گفت: تعداد جوایزی که ایرانیان سال جاری از بنیاد مصطفی (ص) کسب کردند، نشان داد که دانشمندان ایرانی توانسته اند به خوبی در لبه علم حرکت نمایند و هرگز از جهان عقب نیستند.
وی فعالیت دانشمندان ایرانی در شرایط تحریم را حرکتی ایثارگرانه خواند و تاکید نمود: کشور علی رغم تحریم، کمبود بودجه و محدودیت در سفر و محدودیت هایی که در خرید و انتقال برای ما وجود دارد توانست به خوبی در تولیدات علمی بدرخشد.
عبدالهی از علاقمندی دانشمندان دیگر کشورها برای همکاری مشترک علمی با ایران اطلاع داد و یادآور شد: در این شرایط سیستم دولتی باید تسهیل گر و یاری نماینده باشد به عبارت دیگر باید از سازوکاری برخوردار باشیم تا وزارتخانه های مرتبط بتوانند به توسعه ارتباطات میان ما و دانشمندان دیگر کشورها یاری نمایند.
دبیر علمی ششمین دوره استپ، تاسیس مراکز عالی علمی مشترک (excellence center) را از مهم ترین نکات مطرح شده در این نشست برشمرد و گفت: در این نشست مقرر شد تا کشورها، علم را به صورت مشارکتی به پیش ببرند و اقدام به تبادل دانشمندان جوان خود نمایند.
وی اضافه نمود: همچنین از آنجا که بیماری های مشترک در کشورهای اسلامی دغدغه ای مشترک ایجاد نموده است از این رو ضروری است، علم را نیز به صورت مشارکتی به پیش برد و علم تنها منحصر به یک کشور نباشد.
عبداللهی به برنامه بازدید از پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره نمود و گفت: در این نشست، 3 پانل بهداشت، دارو و بیماری های غیر واگیر برگزار می گردد.
اعطای جایزه مصطفی(ص) در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینه سازی همکاری و توسعه علمی و فناوری، همچنین به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و فزونی علمی در سطح جهان در سال 1391 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
این جایزه که به صورت دوسالانه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می گردد، به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق می گیرد که توسط افرادی شاخص در حوزه های علم و فناوری ارائه شده و زمینه ساز بهبود زندگی بشریت باشد.
منبع: خبرگزاری مهر