تور گرجستان ارزان: گرجی: آموزش و توانمندسازی افراد ویژگی مشترک رهبری تحول گرا و رهبری خدمت گزار است

به گزارش مجله کارنیکان، تهران (پانا) - کارشناس مالی و نویسنده کتاب شیوه های نوین مدیریت با بیان اینکه در بخشی از کتاب به شرح پیرامون مفاهیم مختلف رهبری خدمتگزار و تحول گرا پرداخته شده است گفت، هر دو رهبری خدمتگزار و رهبری تحول­گرا بر اهمیت قدردانی کردن و ارزش دادن بـه افـراد،گـوش فـرادادن، آمـوزش دادن و تـوانمنـد ساختن پیروان، تأکید شده است.

تور گرجستان ارزان: گرجی: آموزش و توانمندسازی افراد ویژگی مشترک رهبری تحول گرا و رهبری خدمت گزار است

با ما سفر کنید و با تور گرجستان ارزان از زیباترین کشور اروپا دیدن کنید و شهر زیبای تفلیس را ببینید.

هادی گرجی اظهار کرد: هر موضوع و مقوله ای که مورد تحقیق و آنالیز قرار می گیرد، احتیاجمند آن است که مفاهیم موجود در آن مورد توجه قرار گیرد تا بتوان درک صحیحی از موضوع مورد آنالیز بدست آورد. موضوع حاضر نیز مستثنی از این امر نبوده و لازم است مباحث کلی و نظری موجود در آن به بحث گذاشته گردد.

نویسنده کتاب شیوه های نوین مدیریت گفت: مدیریت نوع خاصی از رهبری محسوب می گردد که در آن کسب هدف­های سازمانی بر سایر هدف­ها اولویت دارد.

وی با اشاره به بحث مدیریت و رهبری و تفاوت هایشان اظهار کرد: متفکران علوم انسانی مفهوم رهبری را از ابعاد مختلفی مورد بحث قرار می­ دهند. گروهی رهبری را بخشی از وظایف مدیریت می­ دانند و گروهی دیگر برای رهبری مفهوم وسیع تری نسبت به مدیریت قائل هستند و آن را توانایی ترغیب دیگران به کوشش مشتاقانـه جهـت تحقـق اهـداف معـین می­ دانند یـا آن را فـعالیت هایی می­ دانند، که مردم برای کوشش مشتاقانه در جهت کسب اهداف گروهی تحت تأثیر قرار می­ دهند و بعضی نیز به تحت تأثیر قرار دادن جهت کسب هدف مشترک رهبری می گویند.

گرجی با بیان اینکه رهبری در اصل نسبت به مدیریت مفهوم وسیع تری دارد گفت: مدیریت نوع خاصی از رهبری محسوب می گردد که در آن کسب هدف­های سازمانی بر سایر هدف­ها اولویت دارد. اختلاف اساسی میان این دو مفهوم از کلمه سازمان بر می­ خیزد. رهبری زمانی صورت می­ گیرد که فردی به هر علت می­کوشد، بر رفتار فرد یا گروهی اثر بگذارد. این امر می­ تواند برای نیل به اهداف خود فرد یا دیگران بوده و با اهداف سازمان نیز سازگار یا ناسازگار باشد.

هادی گرجی که کتاب شیوه های نوین مدیریت را به طور مشترک با خانم لیلا صمدی ذاکری تالیف کرده ادامه داد: رهبری، فرایند تأثیرگذار افراد و گروه­ها جهت معین اهداف و رسیدن به آن می­ باشد. رهبران، کسانی که به عنوان رهبر عمل می­ نمایند، دیگران را راهنمایی، راهنمایی و ترغیب کرده و آموزش می­دهند. فرایند تأثیرگذار دیگران برای دستیابی به اهداف گروهی یا سازمانی را رهبری می­ نامند. شما به عنوان یک مدیر می­ توانید فنون مختلفی را جهت تقویت مهارت­های سرپرستی به کار برید، اما هرگز به این معنی نیست که شما بتوانید یک رهبر موثر باشید.

گرجی با طرح این پرسش که واقعأ کدام مؤلفه انسانی برای رهبری موثر معین­ نماینده است؟ گفت: تعجب ندارد که بگوییم، عشق، علاقه و یا ایثار از جمله فاکتورهای مهم یک رهبر می­ باشد.

وی اضافه نمود: رهبر مؤثر باید مسیری را در جهت راهنمایی کوشش­های همه کارکنان برای به انجام رساندن اهداف سازمان فراهم آورد. بدون وجود رهبری ممکن است حلقه اتصال موجود در میان اهداف فردی و سازمانی، ضعیف یا گسیخته گردد. این موضوع می­ تواند به یک موقعیت نامطلوبی منجر گردد که در آن کار انفرادی صرفأ در جهت دستیابی به اهداف فرد انجام می­گیرد و در عین حال کل سازمان، کارایی و کفایت خود را از دست داده و از دستیابی به اهداف خویش باز می­ ماند. بنابر این برای اینکه یک سازمان پیروز باقی بماند، وجود رهبری واجب و لازم است. حتی برترین کارکنان نیز احتیاج دارند که بدانند چگونه می­ توانند در راه رسیدن به اهداف سازمانی مشارکت داشته باشند.

گرجی با بیان اینکه در بخش دیگری از کتاب به شرح پیرامون مفاهیم مختلف رهبری خدمتگزار و تحول گرا پرداخته شده است گفت: هر دو رهبری خدمتگزار و رهبری تحول­گرا بر اهمیت قدردانی کردن و ارزش دادن بـه افـراد،گـوش فـرادادن، آمـوزش دادن و تـوانمنـد ساختن پیروان، تأکید شده است. در حقیقت، احتمالا تئوری­ها در تأکید بر روی ملاحظه فرد به فرد و قدردانی از پیروان، بسیار مشابه هستند. با وجود این، رهبری خدمتگزار و رهبری تحول­گرا دارای نقاط متفاوت و متنوعی هستند.

وی اضافه نمود: در الگوی رهبری خدمتگزار تأکید بیشتر بر روی خدمت کردن به پیروان می باشد. علاوه بر این، در حالی که هر دو رهبران خدمتگزار و رهبران تحول­گرا با نفوذ و تأثیرگذار هستند، رهبران خدمتگزار تاثیر گذاریشان را به روشی غیرسنتی به دست آورده­ اند که این روش از خود خدمتگزاری حاصل می گردد. درچنین عملکردی آنها آزادی فوق­ العاده­ ای به پیروان می دهند تا آنها بتوانند توانایی های خودشان را به منصه ظهور برسانند. بعلاوه آنها، درجه بالاتری از اطمینان را در خصوص پیروانشان به اجرا گذاشته که البته در هر مورد شرایط فرق دارد و گاهی احتیاج است که رهبری تا اندازه­ ای دستوری باشد.

نویسنده کتاب شیوه های نوین مدیریت در عین حال اعلام کرد: در پاسخ به سؤالاتی از قبیل اینکه آیا تفاوت های واقعی میان رهبری خدمتگزار و رهبری تحول­گرا وجود دارد یا نه؛ موضع ما این است که مفاهیم این دو سبک دارای شباهت های زیادی هستند و از خیلی جهات، تئوریهای مکمل هستند.

با وجود این، به علت اینکه این دو سبک رهبری ، تفاوتی اساسی دارند، تقریباً قالب های تئوری جداگانه­ ای راتشکیل می دهند. تفاوت اساسی میان رهبری خدمتگزار و رهبری تحول گرا بر تمرکز رهبر است، در حالی که رهبران تحول­گرا و خدمتگزار هر دو توجه­شان به پیروانشان است؛ اما تمرکز بیشتر رهبر خدمتگزار بر خدمت کردن به پیروانشان می باشد.

وی ادامه داد: رهبر تحول­گرا توجه بیشتری به دخالت دادن پیروان در امور و حمایت از موضوعات سازمانی دارد. پس عامل تشخیص دهنده در معین این که آیا ممکن است رهبر، یک رهبر خدمتگزار باشد یا یک رهبر تحول­گرا، چیزی است که طبق آن رهبر قادر است تمرکز اولیه رهبری­ خود را از سازمان به پیروانش تغییر دهد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 1957

به "تور گرجستان ارزان: گرجی: آموزش و توانمندسازی افراد ویژگی مشترک رهبری تحول گرا و رهبری خدمت گزار است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور گرجستان ارزان: گرجی: آموزش و توانمندسازی افراد ویژگی مشترک رهبری تحول گرا و رهبری خدمت گزار است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید