قیمت غذا های گیاهی در رستوران های لوکس چند است؟
به گزارش مجله کارنیکان، بعضی رستوران های گیاهی تهران می گویند هم قیمت های مناسب و هم کنجکاوی مردم، باعث شده است که مشتریان همه چیزخوار بیشتری نسبت به گذشته به رستوران های گیاهی سر بزنند.
به گزارش، در تهران چیزی حدود 15 رستوران گیاهی وجود دارد که مشتریان خاص خود را دارند. حداکثر قیمت غذا در لاکچری ترین رستوران های گیاهی 70 هزار تومان برای هر پرس غذاست. این درحالی است که نرخ هر پرس غذا در رستوران های غیرگیاهی تا حدود 200 هزار تومان برای غذا های گوشتی می رسد و رستوران داران در رستوران های غیرگیاهی از ریزش چیزی حدود 30 تا 40 درصد مشتریان شان می گویند.
یعنی در این گرانی های عجیب و غریب، رستوران های گیاهی همچنان ارزانقیمت مانده اند.
برخی رستوران های گیاهی تهران می گویند هم قیمت های مناسب و هم کنجکاوی مردم، باعث شده است که مشتریان همه چیزخوار بیشتری نسبت به گذشته به رستوران های گیاهی سر بزنند و این قضیه اتفاق خوب بازار این نوع رستوران های خاص است.
علی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستوران داران می گوید که تعداد 15 رستوران گیاهی در تهران وجود دارد و این تعداد تقریبا نه ریزش داشته و نه درخواست تغییر کاربری داده اند. او شرح می دهد که تعداد این رستوران ها از حدود یک دهه پیش تاکنون تقریبا ثابت بوده است و آن ها با مشتریان تقریبا ثابت و خاص اداره می شوند.
قیمت ها در منوی رستوران های گیاهی مناسب است. حالا که نرخ غذا های گوشتی در رستوران های معمولی شهر به هر پرس 200 هزار تومان هم رسیده است، حداکثر قیمت ها در رستوران های گیاهی به پرسی 60 تا 70 هزار تومان می رسد.
حداقل قیمت غذا ها هم مربوط به سوپ ها و آش هاست که بین 15 تا 25 هزار تومان است.
در منوی یکی از معروف ترین رستوران های گیاهی تهران قیمت ها ازسوپ 15 هزار تومان آغاز می گردد و به 59 هزار تومان می رسد.
پرس ویژه این رستوران هم که در مجموع پیش غذا، غذای اصلی و دسر و نوشیدنی است تنها 70 هزار تومان قیمت دارد و شامل چلو خورشت روز، سوپ، سالاد، ماست، دسر، پاکورا برش پیتزا، نوشیدنی طبیعی روز، چای ودایی و شیرینی است.
گران ترین سالاد این رستوران 35 هزار تومان است و با عنوان سالاد مخصوص عرضه می گردد. مخلفات آن کاهو فرانسوی، کاهو پیچ، پنیر مخصوص، زیتون، کیپر، چیپس خرما، گردو، گوجه گیلاسی، تخم هندوانه، سیاه دانه و سس مخصوص است.
شیر گیاهی معمولا شیر سویاست، اما از آجیل هم شیر و پنیر تهیه می نمایند.
در منوی رستوران های گیاهی غذا های جالبی به چشم می خورد. کباب گیاهی یکی از این گزینه هاست. این کباب بیشتر با ترکیبات نخود، روغن زیتون، قارچ و گاهی سویا تهیه می گردد و البته برخی خورش های ایرانی که احتیاج به گوشت دارند هم با قلقلی های کوچکی که گوشت گیاهی نامیده می شوند، تهیه می شوند.
شیر و پنیر گیاهی هم ازجمله گزینه های جالب دیگر منوی رستوران های گیاهی تهران است.
شیر گیاهی معمولا شیر سویاست و پنیر گیاهی معمولا از ترکیب مغز آجیل مانند بادام و… و بدون فرآیند تخمیر تهیه می گردد که طعم جالب و منحصربه فردی دارد.
قیمت پنیر گیاهی البته کمی گران تر از پنیر معمولی است و هر 200 گرم آن چیزی حدود 30 تا 35 هزار تومان قیمت دارد که رستوران داران می گویند به دلیل قیمت گران ترکیبات آجیل است که در آن استفاده می گردد.
رستوران در سال 1385 تأسیس شد. در تمام این سال ها سعی داشته با طبخ غذا های گیاهی اعم از سنتی ایرانی و طیف وسیعی از فرنگی، فرهنگ گیاهخواری را به طور جامع تری در بین مردم معرفی کند.
نکته دیگری که می توان در مقایسه با رستوران های معمولی به آن اشاره نمود، گمنام بودن رستوران های گیاهی در بین رستوران هاست، اگر گیاه خوار نباشید و کسی از شما آدرس رستوران گیاهی را بخواهد، کار را برای شما کمی سخت می نماید و ممکن است نتوانید به این سوال پاسخ درستی دهید. این بزرگترین مشکل رستوران های گیاهی است. آن ها می گویند برخی از مردم حتی نمی دانند که رستوران های ویژه گیاه خواران در ایران وجود دارد.
یکی از فعالان صنف رستوران و فست فود می گوید: در رستوران های گیاهی به سختی می توان بازاریابی کرد، زیرا کسانی که گیاه خوارند یکی از رستوران ها و کافه ها را برای خود پاتوق می نمایند، برخی ها هم از گیاه خواری منصرف می شوند یا اگر بخواهند برای شام یا ناهار در کنار خانواده خود باشند، نمی توانند رستوران گیاهی را انتخاب نمایند، باید جایی را انتخاب نمایند که علاوه بر غذا های گیاهی خوب غذا های گوشتی را در منوی خود جای داده و از کیفیت خوبی هم برخوردارند.
او ادامه می دهد: شاید به همین دلیل باشد که تعداد رستوران های گیاهی تهران در طول چند سال ثابت مانده اند.
در هفته های اول رژیم گیاهخواری، فرد با افزایش زیاد انرژی روبرو خواهد شد. دلیلش حذف مصرف غذا های تولید شده است. در عوض، مصرف میوه، سبزیجات و آجیل در این افراد باید بیشتر باشد و همه این مواد غذایی بسیار انرژی بخش هستند.
میوه، سبزیجات و آجیل همچنین دارای ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر فراوانی هستند. این مواد باعث می شوند تا فرد برای مدت طولانی تر احساس سیری داشته باشد و انرژی کمتری هم از دست بدهد.
وقتی مصرف غذا های گوشتی از رژیم غذایی حذف می گردد، فرد گیاهخوار با نظم و الگوی مصرف سالم تری غذا میل می نماید. اما به خاطر وجود فیبر زیادی که در گیاهان و سبزیجات وجود دارد، نفخ و باد شکم نیز زیاد می گردد و تحرک شخص نیز کمتر خواهد شد.
همچنین، کربوهیدرات موجود در گیاهان نیز زیاد است و در نتیجه در معده تخمیر می شوند و ممکن است باعث ایجاد سندرم روده تحریک پذیر گردد. این سندرم نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و تغییرات در عادات روده ای تعیین می گردد.
البته این امر می تواند نتایج مثبتی هم بدنبال داشته باشد. به این صورت که تنوع باکتری های موجود در روده تغییر خواهد نمود. البته چنین تغییری به این امر بستگی دارد که فرد گیاهخوار برنامه غذایی متعادل و منظمی دارد یا غذا های تولید شده گیاهی و کربوهیدرات مصرف می نماید.
با اینکه این ادعا هنوز اثبات نشده، اما برخی دانشمندان معتقدند ایجاد تغییر اساسی در تنوع باکتری های موجود در روده برای کل سیستم بدن مفید است.
منبع: روزیاتو
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان