آنالیز 3 مدل نمای ساختمان مسکونی در تهران و اصفهان
به گزارش مجله کارنیکان، حتما شما هم هنگام قدم زدن در پیاده روی شهرتان به نمای ساختمان های برافراشته در مسیرتان نگاه می کنید. بعضی ها نظرتان را جلب می نمایند و بعضی دیگر حتی ارزش توجه را هم ندارند. نمای ساختمان مسکونی در ایران متاسفانه شرایط بسیار بدی دارد. در حقیقت شاید 80 درصد از ساختمان هایی که در سطح شهر مشاهده می کنید در دسته ایی قرار می گیرند که حتی ارزش توجه و نگاه کردن هم ندارند. بنظرم اصل اول در زیبایی یک شهر در کنار پاکیزگی، ساختمان های آن هستند.
جهت دریافت خدمات نقشه ساخت الاچیق با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات طراحی و اجرای آلاچیق های مختلف را به ما بسپارید.
قطعا دلیل اصلی این بهم ریختگی و نماهای زشت و ناپسندیده ساختمان های ایرانی، سپردن کار به پیمانکارها و طراحانی است که سر رشته ایی از معماری و طراحی ندارند (بخوانید بساز و بفروش ها) و هدف اول و آخرشان، فقط پول است. بعداز انقلاب اسلامی ایران، زمین های زیادی در اختیار مردم نهاده شد که فرصتی بسیار مناسب برای ساخت و ساز بناهای خلاقانه توسط خود مردم بود. اما متاسفانه آنطور که امروز می بینیم این اتفاق به هیچ عنوان نیافتاده.
ولی نمی گردد در خصوص همه چیز با قاطعیت نظر داد. نمونه هایی وجود دارند که این قاعده را می شکنند. خوشبختانه تعداد ساختمان های هنجار شکن حداقل در شهرهای عظیمی مثل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، شیراز و … رو به افزایش است. سه مجتمعی که در این پست قصد معرفی آنها را دارم از همین نمونه ها هستند. نمونه هایی عالی از نمای ساختمان مسکونی خلاقانه و پر معنی.
شاید فکر کنید برای ساخت یک نمای زیبا، بدیع و چشم گیر باید هزینه گزافی متقبل شویم، اما با خواندن این مطلب متوجه خواهید شد که با آجر هم می گردد این کار را کرد. آجر که یکی از ساده ترین مصالح برای ساخت نمای ساختمان مسکونی است.
ساختمان اول که در پایین مشاهده می کنید، توسط دفتر معماری چارچوب به مدیریت سید حامد جعفری در سال 1397 ساخته شده است. مساحت کل بنا 620 متر مربع است و با ارتفاع 15.5 متر، در دسته ساختمان های مرتفع قرار می گیرد. در نتیجه نمای خارجی آن تاثیر زیادی روی محیط اطرافش می گذارد.
از آنجایی که اصفهان شهری قدیمی و تاریخی است، خانه های فرسوده یا در سطح شهر زیاد بچشم می خورد. در حقیقت مکانی هم که این ساختمان در آن بنا شده، محله تخته فولاد اصفهان، همین شرایط را دارد.
معرفی و خرید 39 مدل بهترین صنایع دستی اصفهان با قیمت مناسب
همانطور که می دانید چند چیز در خانه های قدیمی اهمیت زیادی دارد. محرمیت، حیاط عظیم، حوضچه و باغچه های سرسبز از اصول جدا نشدنی خانه های قدیمی بوده اند. شکل و نمای ساختمان مسکونی، حداقل بین مردم قدیمی اهمیت چندانی نداشت. ساختمان روزن اما سعی نموده تمام ویژگی های خانه های سنتی را با ویژگی های زندگی مدرن ترکیب کند. و باید بگویم نتیجه عالی شده است.
نمای ساختمان که بنظرم جالب ترین بخش اش است، طوری طراحی شده که در عین حفظ محرمیت فضای داخل خانه را دلباز و روشن نشان می دهد. بعلاوه با نورپردازی بسیار خاص اش در شب، چشم هر رهگذری را به خود جلب خواهد نمود.
آجر یک المان سنتی برای ساخت نما محسوب می گردد. ولی می بینید که استفاده هنرمندانه از آن چگونه می تواند بین سنت و مدرنیته ارتباط برقرار کند. چیزی که این خانه دقیقا به آن عمل می نماید. یعنی احترام به گذشته در عین مدرن بودن.
مدل جدید دیوار آجری در دکوراسیون اتاق نشیمن و اتاق خواب
طبقه همکف یا همان حیات عمدتا برای پارک ماشین ساکنین ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. به همین خاطر تمام عناصر اصلی حیات از جمله باغچه و حوض و … به پشت بام منتقل شده. حتما در خصوص روف گاردن و پشت بام سبز اطلاع دارید. خوب این ساختمان هم یک نمونه عالی از پشت بام سبز را در اختیار ساکنیننش قرار می دهد.
ساختمان بعدی در تهران قرار گرفته است. این ساختمان توسط استدیو بهزاد اتابکی در سال 1396 ساخته شده است. موضوعی بسیار جالب در نمای این ساختمان نهفته که در ادامه شرح خواهم داد.
پنجره نقش مهمی در نمای ساختمان مسکونی ایفا می نماید. اما برای ما ایرانی ها مهم تر از خود پنجره، پرده ایست که پشت آن آویزان می کنیم. با توجه به اهمیت موضوع محرمیت بین خانواده های ایرانی، پرده را می توان بنوعی حفاظ ما در برابر دنیای بیرون دانست. حال اگر بدقت به نمای ساختمان نگاه کنید متوجه فرم پرده مانند ساختمان می شوید، انگار که این پرده همراه با باد در حال تکان خوردن است.
و در نهایت می رسیم به آپارتمان آخر که در تهران واقع شده است. سال ساخت این آپارتمان به سال 1395 برمیگردد و توسط دفتر طراحی تچرا ساخته شده است. نمای ساختمان مسکونی پنج طبقه تماما با آجر پوشانده شده اما چیزی که جالب و شگفت انگیز است طرح پیکسلی این آجرهاست.
48 مدل نمای خانه یک طبقه و دو طبقه با ترکیب چوب در سال2020
از آنجایی که ارزش زمین در شهری مثل تهران بسیار بالاست، خیلی از خانه نه تنها حیاط ، که حتی از تراس هم محروم شده اند. این ساختمان با اضافه کردن بعد سوم به نمای ساختمان، طوری سعی نموده این نقصان را جبران کند. در ضمن طرح آجری نما هم از کاغذهای اوریگامی الهام گرفته شده است.