چگونه در منزل قزل آلا پرورش دهیم؟

به گزارش مجله کارنیکان، پرورش قزل آلا در منزل یکی از مشاغل خانگی پردرآمد است. این ماهی در مقابل تغییرات دمای آب و اکسیژن، حساس نبوده و سازش خوبی با شـرایط پـرورش متـراکم دارد. هزینه کم پرورش قزل آلا باعث شده است که هواداران آن روز به روز بیشتر شوند.

چگونه در منزل قزل آلا پرورش دهیم؟

جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

قزل آلا از ماهی های پرطرفدار در ایران است و گوشت آن ارزش غذایی و خواص بیشماری برای انسان دارد. پرورش قزل آلا غالبا در استخرهای عظیم و به مقاصد تجاری و رسیدن به سود مالی انجام میگیرد و در کشور ما نیز این صنعت چند سالی است که رونق زیادی گرفته و بسیاری به آن مشغول هستند. اما جالب است بدانید که شما نیز میتوانید در محیط منزل و یک آکواریوم عظیم، ماهی قزل آلا را پرورش داده و به مصرف خانگی برسانید. در این مطلب نحوه پرورش قزل آلا در منزل و شرایط نگهداری از این ماهی را به شما آموزش میدهیم.

شرایط نگهداری و نحوه پرورش قزل آلا در خانه

طول دوره پرورش قزل آلا طولانی است و حدود 6 تا 8 ماه طول میکشد تا این ماهی عظیم و آماده صید گردد.

برای پرورش این ماهی در محیط منزل شما احتیاج به یک آکواریوم نسبتا عظیم دارید. همچنین بایستی سایر تجهیزات مورد احتیاج شامل پمپ هوا، دستگاه پ هاش متر، شوری سنج، غذای ماهی و تعدادی ماهی کوچک قزل آلا را خریداری نموده و کار خود را آغاز کنید. توصیه ما به شما انتخاب ماهی قزل آلا رنگین کمان است. این ماهی در مقابل تغییرات درجـه حـرارت آب واکسیژن زیاد حساس نبوده وسازش خوبی با شـرایط پـرورش متـراکم دارد. همچنـین درانتخاب غذا زیاد سختگیر نیست و از سرعت رشد مناسبی نیز برخوردار می باشد.

شرایط محیطی

دما: دمای مناسب برای پرورش قزل آلا 16-14 درجه سانتی گراد است. البته این ماهی بهترین مقدار تغذیه و رشد را در دمای 16 درجه سانتی گراد نشان می دهد. در حرارت های کمتر از 10 درجه سانتی گراد سوخت وساز بدن کاهش یافته ودر نتیجه از میزان رشـد کاسته می گردد . همچنین در حرارت های بالای 18 درجه سانتی گـراد بـدلیل کـاهش میزان اکسیژن محلول در آب، هضم و جذب غذا بخوبی انجام نمی گردد.

اکسیژن دهی: بهترین میزان اکسیژن برای پرورش قزل آلا 11-9 میلی گرم در لیتر می باشد. بنابراین توصیه میگردد در آکواریوم خود پمپ هوادهی به منظور تامین اکسیژن مورد احتیاج ماهی قرار دهید.

پ هاش آب: پ هاش مناسب جهت پرورش قزل آلا 8/4-6/8 می باشدو پ هاش خارج از این محدوده باعث تلفات می گردد. پس به طور مترتب با پ هاش متر، پ هاش آب را آنالیز کنید.

اندازه آکواریوم : اندازه آکواریوم را بایستی متناسب با اندازه نهایی ماهی قزل آلا مشخص کنید با توجه به رشد این ماهی، شما احتیاج به یک تانک حداقل 150 لیتری دارید. البته به این نکته توجه داشته باشید که هر چه اندازه آکواریوم عظیمتر باشد ماهی ها بهتر رشد نموده و وزن بیشتری پیدا خواهند کرد.

تعویض آب: ماهی قزل آلا به آب تمیز و شفاف احتیاج دارد پس به طور هفتگی آب آکواریوم را تعویض کنید. توجه داشته باشید، هرگز آب لوله کشی را به دلیل وجود گاز سمی کلر مستقیما به داخل آکواریوم منتقل نکنید. برای این منظور میتوانید، آب مورد احتیاج برای آکواریوم را از 24 ساعت قبل در ظرفی جدا گانه ریخته تا کلر آن از بین رود ، در صورتی هم که یک سوم آن از آب داغ تشکیل گردد یا آب با فشار درون ظرف ریخته گردد ؛ کلرزدایی سریع تر انجام خواهد گرفت .

توصیه میکنیم هر چند وقت یکبار دیواره آکواریوم و وسایل آن را با نمک بشویید و از مواد شیمیایی استفاده نکنید. برای شستن آکواریوم می توانید نمک را به دیواره مرطوب آکواریوم ریخته و با فرچه یا یک مسواک آن را ضد عفونی کنید .

برای ضد عفونی وسایل مورد احتیاج نیز، آنها را در محلول آب نمک (به ازای هر لیتر یک قاشق چایخوری) به مدت 10 دقیقه قرار داده و با فرچه یا مسواک جرم آنها را از بین ببرید.در طول این مدت ماهی ها را داخل یک تشت عظیم بگزارید و درب آن را با توری ببندید.

تغذیه قزل آلا: انتخاب نوع غذا و مقدار جیره روزانه مهمترین اصل در زمینه غذادهی به این ماهی است. تعداد دفعات غذادهی نیز بستگی به وزن ماهی دارد. مثلا بچه ماهی حدود 10 گرم تا شش بار در روز و ماهیان پروراری یک تا دو بار در روز غذادهی می شوند. شما میتوانید غذای ماهی را از مراکز بزگ پرورش قزل الا تهیه کنید، همچنین باید بدانید که قزل آلا ماهی شکارچی و گوشتخوار است و به همین دلیل شفافیت آب تاثیر به سزایی در رشد آن دارد. به عبارت دیگر ماهی باید غذای خود را ببیند تا بتواند آن را بخورد.

توجه کنید در صورتی که مقداری از غذا باقی بماند موجب رسوب شدن آن در کف آکواریوم و در نهایت کدر شدن آب می گردد. پس از دادن غذای اضافی خودداری کنید.

ویژگی های ماهی قزل آلا

در طبقه بندی جانوری این ماهی متعلق به خـانواده آزاد ماهیـان است و در آب سرد، زلال وسرشار از اکسیژن زندگی می نماید. ازلحـاظ ظاهری ماهی قزل آلا دارای بدن کشیده ای است که دارای فلـس هـای ریزی درسطح بدن می باشد.

در سرانجام لازم به شرح است یکی از محدودیت های پرورش قزل آلا در منزل این است که خدمات رسانی و نگهداری این ماهی مشکل است و البته فضای کافی برای تحرک ماهی وجود ندارد. بهتر است دوستانی که قصد پرورش قزل آلا را دارند ابتدا مدتی را به عنوان کار آموز برای کارگاه های پرورش ماهی حتی به صورت رایگان کار نمایند تا با راه و روش و رموز کار آشنا شوند.

منابع: persianpet.org، snws.ir، bigwallet.ir

منبع: setare.com
انتشار: 19 بهمن 1399 بروزرسانی: 19 بهمن 1399 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 1368

به "چگونه در منزل قزل آلا پرورش دهیم؟" امتیاز دهید

4 کاربر به "چگونه در منزل قزل آلا پرورش دهیم؟" امتیاز داده اند | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه در منزل قزل آلا پرورش دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید