طرز تهیه پاستا با ماست و پیاز کاراملی خوشمزه
به گزارش مجله کارنیکان، پاستا با ماست یکی از غذاهای سبک، خوش طعم و خوش خوراک است که می تواند یک وعده سریع و سالم برای ناهار یا شام خانگی باشد. استفاده از ماست یونانی و پیاز کاراملی، طعمی کرمی، مطبوع و کمی شیرین به پاستا می دهد که بسیار دلنشین است. این طرز تهیه پاستا با ماست به شما یاری می نماید پاستا را با ماست ترکیب نموده و نتیجه ای یکدست، نرم و خوش عطر داشته باشید. علاوه بر این، آماده کردن پیاز کاراملی و استفاده از پنیر رومانو، بافت و عطر نهایی غذا را کامل می نماید و آن را به یک غذای متفاوت خانگی تبدیل می نماید. پاستا با ماست و پنیر را هم می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.
مواد لازم برای پاستا با ماست و پیاز کاراملی
- تاگلیاتله (ماکارونی نواری) 450 گرم
- ماست یونانی 2 پیمانه
- پیاز خرد شده 6 پیمانه
- روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری
- پنیر رومانو رنده شده 1 پیمانه
- نمک دریایی به مقدار لازم
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- آب پاستا به مقدار لازم
طرز تهیه پاستا با ماست و پیاز کاراملی
مرحله اول: پخت پاستا
داخل قابلمه ای بزرگ به مقدار لازم آب بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. مقداری نمک به آب اضافه کنید تا طعم پاستا بهتر گردد. سپس تاگلیاتله را داخل آب جوش بریزید و طبق دستور روی بسته حدود 10-12 دقیقه یا تا زمانی که آلدنته گردد، بپزید. پس از پخت، پاستا را آبکش کنید اما حدود یک چهارم پیمانه از آب پاستا را نگه دارید تا در مرحله بعد برای رقیق کردن ماست استفاده گردد.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز
پیازها را پوست بگیرید و خرد کنید تا حدود شش پیمانه پیاز خردشده آماده گردد. دقت کنید مقدار قطعات یکسان باشد تا هنگام کاراملی شدن، همه پیازها یکنواخت طلایی شوند. آماده کردن پیاز دقیق باعث می گردد طعم و بافت نهایی غذا بهتر و حرفه ای تر گردد.
مرحله سوم: تفت دادن و کاراملی کردن پیاز
یک تابه بزرگ را روی حرارت میانه قرار دهید و روغن زیتون را داخل آن بریزید تا گرم گردد. پیازهای خردشده را اضافه نموده و به آرامی تفت دهید. مدام هم بزنید تا پیازها طلایی و نرم شوند و عطر مطبوع آزاد گردد.
در نهایت مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و پیازها را از روی حرارت بردارید. پیاز کاراملی باعث ایجاد طعم شیرین و دلنشین در پاستا می گردد.
مرحله چهارم: مخلوط کردن ماست و پاستا
2 پیمانه ماست را در ظرفی بریزید و حدود یک چهارم پیمانه آب پاستای نگه داشته شده را به آن اضافه کنید. مخلوط را به خوبی هم بزنید تا یکدست گردد. سپس این ترکیب را روی پاستای آبکش شده بریزید و با قاشق بزرگ به آرامی هم بزنید تا پاستا کاملا با ماست پوشیده گردد. این مرحله باعث می گردد پاستا نرم و کرمی گردد و طعم ماست به تمام رشته ها برسد.
مرحله پنجم: سرو و تزئین
پاستای آماده شده را در دیس مناسب بریزید. روی آن پنیر رومانو رنده شده و پیاز کاراملی را اضافه کنید. می توانید کمی فلفل سیاه تازه آسیاب شده نیز روی غذا بپاشید. پاستای شما آماده سرو است و برترین طعم زمانی ظاهر می گردد که کمی گرم سرو گردد. این غذا می تواند به عنوان وعده اصلی یا غذای سبک خانگی همراه با سبزیجات تازه یا سالاد سرو گردد.
نکات تکمیلی برای طرز تهیه پاستا با ماست و پیاز کاراملی
پاستا با ماست و پیاز کاراملی یک غذای ساده و خوش عطر است که با رعایت چند نکته حرفه ای، طعم و بافت آن به شکل قابل توجهی بهبود می یابد. توجه به حرارت، زمان تفت دادن پیاز، غلظت ماست و انتخاب پاستای مناسب، نتیجه ای یکنواخت و کرمی ایجاد می نماید که در هر وعده خانگی رضایت بخش خواهد بود.
انتخاب پاستای مناسب
برای پخت این دستور، استفاده از پاستای نواری مانند تاگلیاتله یا فتوچینی باعث می گردد ماست و سس بهتر به رشته ها بچسبد و بافت کرمی ایجاد گردد. اگر از پاستای کوتاه یا پنه استفاده گردد، باید آب پاستا بیشتری برای مخلوط کردن نگه دارید تا غذا نرم و یکدست باقی بماند. اگر دوست دارید با انواع ماکارونی فرم دار آشنا شوید حتما به خبرنگاران سر بزنید.
تفت دادن پیاز کاراملی
پیاز باید روی حرارت میانه و به مدت کافی تفت داده گردد تا رنگ طلایی و عطر شیرین طبیعی ایجاد گردد. حرارت زیاد باعث سوختن پیاز می گردد و طعم تلخ ایجاد می نماید. افزودن کمی نمک در مرحله تفت، آب اضافی پیاز را خارج می نماید و سرعت کاراملی شدن را افزایش می دهد.
مخلوط کردن ماست و آب پاستا
اضافه کردن مقداری آب پاستای نگه داشته شده به ماست باعث می گردد سس یکدست و غلیظ گردد و پاستا خشک یا جدا از سس نماند. این نکته برای حفظ بافت کرمی غذا و جلوگیری از شل شدن پاستا بسیار اهمیت دارد و طعم نهایی را حرفه ای تر می نماید. طرز تهیه ماکارونی با ماست و سیر را هم می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.
پنیر تازه و رنده شده
استفاده از پنیر رومانو تازه رنده شده روی پاستا باعث ایجاد بافت غنی و طعم دلنشین می گردد. پنیر تازه عطر طبیعی خود را حفظ می نماید و با حرارت کم روی پاستا ذوب می گردد، در حالی که پنیر آماده بسته بندی ممکن است باعث بافت خمیری و کمی خشک گردد. پاستا با ماست و پنیر را هم می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.
سرو گرم و تازه
پاستا با ماست را باید کمی گرم سرو کنید تا طعم ماست و کرمی بودن غذا حفظ گردد. سرو سرد باعث جدا شدن ماست از پاستا می گردد و بافت نهایی نرم و لطیف نخواهد بود. بعلاوه اضافه کردن مقداری پیاز کاراملی تازه قبل از سرو، عطر و رنگ غذا را مجذوب کننده تر می نماید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه پاستا با ماست
در ادامه چند پرسش رایج درباره پاستا با ماست آورده شده است.
1 . پاستا را می توان با انواع دیگر ماست درست کرد؟
پاسخ: بله، ماست یونانی غلیظ تر و کرمی تر است؛ ماست چکیده یا ساده نیز قابل استفاده است اما ممکن است کمی رقیق تر گردد.
2 . علت شیرین شدن پیاز هنگام تفت دادن چیست؟
حرارت میانه باعث آزاد شدن قند طبیعی پیاز می گردد و رنگ طلایی و طعم شیرین ایجاد می نماید.
3 . آیا امکان آماده سازی پاستا با ماست قبل از سرو وجود دارد؟
بله، می توان پاستا را آبکش نموده و سس را جدا آماده کرد، اما مخلوط کردن قبل از سرو برترین طعم را ایجاد می نماید.
4 . اگر پنیر رومانو نداریم، چه گزینه ای مناسب است؟
پنیر پارمسان یا پنیر گودا رنده شده می تواند جایگزین مناسبی باشد، بافت و طعم کمی متفاوت خواهد بود.
منبع: کتاب کاله