تبدیل لباس به پنل خورشیدی با استفاده از فناوری نانو

به گزارش مجله کارنیکان، پژوهشگران سوئیسی با استفاده از فناوری نانو ماده ای ساختند که می تواند روی منسوجات استفاده شده و در نهایت از طریق جذب نور محیط، انرژی الکتریسیته تولید کند.

تبدیل لباس به پنل خورشیدی با استفاده از فناوری نانو

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، محققان EPA و ETH زوریخ پیروز به تولید ماده ای شدند که مانند یک متمرکز کننده لومینسانس خورشیدی کار می کند و حتی می توان از آن روی منسوجات نیز استفاده کرد. این فناوری امکان زیادی برای تولید انرژی به صورت مستقیم فراهم می کند.

عطش سیری ناپذیر ما برای انرژی خاتمه ندارد و این فرایند با عرضه ابزار های الکترونیکی جدید همچنان رو به افزایش است. علاوه بر این، ما تقریبا همیشه در حال حرکت هستیم و به شارژ مستقیم تلفن همراه و ادوات الکترونیک وابسته ایم.

در آینده نزدیک احتمالا پریز های برق برای شارژ این ادوات منسوخ می شود و باید با لباس مان این ابزار ها را شارژ کنیم.

به تازگی محققان با استفاده از یک پلیمر که روی الیاف منسوجات قرار گرفته اقدام به ساخت دستگاهی برای تامین انرژی کرده اند.

موادی که قادر به استفاده از نور غیرمستقیم برای تولید انرژی هستند که حاوی مواد لومینسانس بوده و به آن ها متمرکز کننده خورشیدی لومینسانس (LSC) گفته می شود.

LSC نور پخش شده در محیط را جذب کرده و آن را به الکتریسیته تبدیل می کند که چنین موادی برای منسوجات مناسب نیستند.

این تیم تحقیقاتی بین رشته ای به سرپرستی لوسیانو بوئزل پیروز به ساخت ماده ای ترکیبی از این مواد لومینسانس در قالب یک پلیمر شده است که هم انعطاف پذیری بالایی داشته و نسبت به هوا نفوذپذیر است.

این ماده جدید بر پایه پلیمر آمفیفیلک بوده و به اختصار APCN خوانده می شود. به گفته محققان این پروژه، دلیلی که آن ها این پلیمر را انتخاب کردند این بود که امکان ترکیب دو ماده لومینسانس در مقیاس نانو در این پلیمر را داشتند.

در این پروژه محققان دو ماده لومینسانس مختلف را به یک بافت ژل اضافه کردند و آن را به یک متمرکز کننده خورشیدی انعطاف پذیر تبدیل کردند. این مواد لومینسانس می توانند طیف وسیعی از طول موج های نور را جذب کنند. این متمرکز کننده خورشیدی جدید را می توان روی الیاف منسوجات استفاده کرد بدون این که پارچه شکننده شود و در برابر ترک خوردن یا جمع شدن بخار آب به شکل عرق حساس نیست.

نتایج این پروژه در قالب مقاله ای با عنوان Nano-domains assisted energy transfer in amphiphilic polymer conetworks for wearable luminescent solar concentrators در نشریه Nano Energy به چاپ رسیده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 8 آذر 1399 بروزرسانی: 8 آذر 1399 گردآورنده: karnikan.ir شناسه مطلب: 1192

به "تبدیل لباس به پنل خورشیدی با استفاده از فناوری نانو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تبدیل لباس به پنل خورشیدی با استفاده از فناوری نانو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید